Dupa Bogdan Chirieac

noiembrie 18, 2007 0

A fost pe piata ideea, in spatele careia eu deslusesc mult regret, ca zona comentariului de politica externa din Romania va fi mult mai saraca, odata cu scoaterea pe linie moarta a lui Bogdan Chirieac.
Nu sint deloc de acord cu asta.
Intii, e foarte probabil ca Bogdan Chirieac va fi recuperat, intr-un fel sau altul.
In al doilea rind, chiar in ipoteza – prea putin probabila – ca fostul „jurnalist” de la „Gindul” va iesi din „circuit”, nu cred nici in ruptul capului ca rezerva de comentatori de politica externa din Romania a saracit in vreun fel. O prezenta mai discreta sau chiar o absenta de pe marile ecrane ale „specialistului” B. Chirieac deschide cale libera afirmarii altor nume a caror expertiza in domeniul politicii externe e, dupa mine, mai mare decit aceea dovedita de acest „analist”.
Va dau doar citeva nume la ale caror comentarii de politica externa trebuie sa fim mult mai atenti decit la locurile comune rostite cu morga de Chirieac. Iata-le: Dragos Paul Aligica, Armand Gosu, Filon Moraru, Luca Niculescu, Emil Hurezeanu, Sever Voinescu, Magdalena Boiangiu, Traian Ungureanu, Tom Gallagher, Vitalie Ciobanu, Cristian Ghinea, Teodor Baconsky, Michael Radu, Nicolae Filipescu, Petre Iancu.
Mai sint si altii, desigur. Sa fim, deci, optimisti! 
PUBLICITATE. Cititi aici un amplu interviu cu actualul Ambasador al Romaniei la Vatican (Marius Lazurca). La paginile 4-5. Eu l-am facut.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.