A scos capul șefa Diasporei care s-a lăudat c-a băgat Neamul Ursăcheștilor în Guvernul României!

A scos capul șefa Diasporei care s-a lăudat c-a băgat Neamul Ursăcheștilor în Guvernul României!

mai 23, 2021 0

Secretarul de stat în Departamentul pentru românii de pretutindeni, Oana Ursache, a declarat, duminică, la Timişoara, că la Nădlac II (Arad) se va deschide primul centru de vaccinare a diasporei într-o vamă, urmând a fi amplasate containere speciale, dotate cu aer condiţionat.

„Am fost de dimineaţă la Nădlac, să vedem locul unde va fi amplasat primul centru de vaccinare a diasporei într-o vamă, Nădlac II fiind punctul de trecere a frontierei cel mai tranzitat de către diaspora şi pe unde, în ultimele 24 de ore, au trecut 4.000 de români care s-au întors acasă şi, din lipsa de informare, 600 dintre ei au primit carantinare obligatorie, ceea ce a creat nemulţumiri. Avem de făcut o campanie de informare masivă. (…) Noi am început demersul de înfiinţare a acestor centre în aeroporturi şi în vămi. DSP Arad a avut o iniţiativă proprie, nu neapărat a noastră, am înţeles că au deja containerele speciale (pentru vaccinare) la Timişoara, sunt dotate cu aer condiţionat şi aşteapă să fie transportate în vamă”, a explicat Oana Ursache, într-o conferinţă de presă.

Ea a precizat că centrul de vaccinare va fi amplasat înainte de intrarea în vamă.

„Sper că instituţiile vor face eforturi să-l amplaseze şi să-l facă operaţional cât mai repede”, a mai spus Ursache, citată de Agerpres.

”Neamul Ursăcheștilor, slăvit fie-i numele!”

Ieșirea la rampă a ”ministrei Diasporei” vine după o lungă perioadă de ”stat la cutie” urmare a gafei monumentale făcute la instalarea sa în funcție, când s-a lăudat c-a băgat ”neamul Ursăcheștilor” (din care face parte și ea) în Guvernul României

„Neamul Ursăcheştilor, slăvit fie-i numele de ţărani simpli, răzăşi de pe dealurile Huşilor, cărora Ştefan însuşi zice-se că le-a dat 14 prăjini odată şi încă 12 altă dată, a ajuns în Guvernul României”, a scris noua șefă de la Departamentul Românilor de Pretutindeni (DRP), când a fost instalată oficial secretar de stat.

Postarea Oanei Urscahe la instalarea în funcție

„Neamul Ursăcheştilor, slăvit fie-i numele de ţărani simpli, răzăşi de pe dealurile Huşilor, cărora Ştefan însuşi zice-se că le-a dat 14 prăjini odată şi încă 12 altă dată, a ajuns în Guvernul României.

Numele mi l-am luat de la mama şi de la părinţii ei, am sărit peste o generaţie şi tare aş vrea să îl văd pe Tătaia citind acum Monitorul Oficial, ca să vadă că nepoata lui e Secretară de Stat şi uite aşa a ajuns în guvern numele la care ţinea atât de mult, odată cu nepoata care îi asculta vrăjită istoriile luptelor de la Cotul Donului.  

E soare astăzi la Bucureşti. Şi îmi petrec prima zi cu noii colegi de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Vin să ascult şi să fac.   Vin cu o echipă care ascultă şi face. Vin să vedem ce a fost şi ce poate fi făcut mai bine.

E soare astăzi la Bucureşti. Şi îmi petrec prima zi cu noii colegi de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Vin să ascult şi să fac.   Vin cu o echipă care ascultă şi face. Vin să vedem ce a fost şi ce poate fi făcut mai bine.”

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.