Prăbușirea telecabinei. Ultimul bilanț crește numărul victimelor, iar doi copii sunt în stare gravă

Prăbușirea telecabinei. Ultimul bilanț crește numărul victimelor, iar doi copii sunt în stare gravă

mai 23, 2021 0

Cel puțin 12 oameni au murit și alți doi au fost răniți în nordul Italiei, după ce o telecabină s-a prăbușit. Printre victime sunt și copii. Tragedia a avut loc în staţiunea Stresa din regiunea Piemont, pe malul lacului Maggiore. 

Telecabina se afla în urcare, la aproximativ 100 de metri de vârful muntelui, în momentul în care s-a rupt un cablu

În imaginile transmise de pompieri se văd rămăşiţele cabinei într-o zonă împădurită extrem de abruptă, ceea ce îngreunează mult accesul.

Telecabina trecuse prin ample operațiuni de modernizare între 2014 și 2016, care au costat peste 4 milioane de euro.

Bilanţul victimelor, care s-a agravat la 12 morţi,  s-ar putea să crească din nou”, a anunţat salvamontul local pe Twitter.

Acest teleferic asigură legătura între Stresa si Muntele Mottarone care, de la o înălţime de aproape 1.500 de metri, oferă o privelişte spectaculoasă asupra oraşului şi lacului, notează AFP.

Accidentul, produs la 300 de metri de vârf, ar fi fost cauzat de ruperea unui cablu pe partea cea mai înaltă a traseului, precizează agenţia italiană de presă ANSA, potrivit Agerpres.

„Este o tragedie imensă”, a reacţionat preşedintele regiunii Piemont, Alberto Cirio, care s-a declarat „devastat”.

Premierul italian Mario Draghi a anunţat la rândul său că simte „profund îndurerat”.

Corriere della Sera transmite că ar fi chiar 13 decese, dar nu precizează sursa acestei informații. Doi copii sunt în stare gravă. Printre persoanele care au decedat s-ar număra turiști germani.

Potrivit unor noi informații, în telecabină s-ar fi aflat 15 persoane. Telecabina avea o capacitate maximă de 35 de persoane, iar firul s-a rupt – deocamdată din motive necunoscute – în timp ce aceasta se afla într-unul dintre cele mai înalte puncte ale traseului.

Accesul este dificil, iar unul dintre vehiculele pompierilor trimise pentru a veni în ajutor s-ar fi răsturnat, însă nu sunt victime.

În imaginile făcute publice pe Twitter se vede cabina de teleferic prăbușită într-o zonă abruptă din regiunea turistică. Accesul salvatorilor a fost îngreunat, mai scrie sursa citată.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.