”NOW!”. Avertismentul lui Joe Biden pentru tineri și nevaccinați, în fața marelui pericol al Delta-SARS-CoV-2

”NOW!”. Avertismentul lui Joe Biden pentru tineri și nevaccinați, în fața marelui pericol al Delta-SARS-CoV-2

iunie 19, 2021 0

America este campioana lumii la vaccinare, dar președintele SUA nu-și arogă meritele unui asemenea succes imens.

Potrivit Washington Post, la acest moment s-au vaccinat în total 176,3 milioane de americani, din care 148,5 milioane au primit deja două doze de vaccin anti-COVID (Pfizer și Moderna), din 280 de milioane de persoane cu vârsta peste 12 ani și 332 de milioane de americani în total.

Joe Biden, președintele Statelor Unite, a avertizat vineri despre marele risc pe care îl prezintă varianta delta a coronavirusului. Această variantă a fost interceptată pentru prima dată în India și se caracterizează printr-o rată ridicată de contagiune.

Din acest motiv, președintele a insistat asupra faptului că vaccinarea ar trebui să avanseze după atingerea a 377,9 de milioane de vaccinuri inoculate în 150 de zile, în toată țara (din care, 300 de milioane administrate de când Joe Biden a venit la Casa Albă).

Biden a declarat într-o conferință de presă: „Dacă nu sunteți vaccinați, riscați să vă îmbolnăviți grav, să muriți sau să vă infectați … Noua variantă va lăsa persoanele nevaccinate și mai vulnerabile decât erau acum o lună”.

Varianta indiană este o problemă pe care Biden a tratat-o ​​de „serioasă îngrijorare” și despre care a adăugat că „este mai ușor transmisibilă, potențial mai letală și deosebit de periculoasă pentru tineri”.

Confruntat cu îngrijorarea tot mai mare cu privire la această variantă a Covid-19, Biden a cerut populației să se protejeze prin vaccinare.

„Dacă nu ați fost încă vaccinat, faceți-o ACUM! Nu amânați. Este gratuit. Este ușor. Este convenabil.”

Cel puțin 65% din populația americană este vaccinată cu o doză, iar președintele a subliniat că „este o etapă importantă care pur și simplu nu s-a întâmplat de la sine sau întâmplător”.

”A fost nevoie de ingeniozitatea oamenilor de știință americani, de capacitatea deplină a mediului de afaceri și un răspuns la nivelul întregului guvern prin intermediul guvernelor federale, de stat, regionale și locale”, a explicat președintele SUA, modest, succesul campaniei de vaccinare de când el a venit la Casa Albă.

În toată această perioadă, numărul morților s-a prăbușit cu 90%, iar spitalele s-au eliberat de bolnavii cu COVID.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.