Ion Cristoiu: ”Câștigă Cîțu. Dacă iese Orban, PNL se rupe. E război civil în partid, nu-și mai vorbesc între ei”

Ion Cristoiu: ”Câștigă Cîțu. Dacă iese Orban, PNL se rupe. E război civil în partid, nu-și mai vorbesc între ei”

iunie 19, 2021 1

”La congresul PNL va avea loc al treilea puci. Gruparea reformatoare nu vede în acest congres un congres normal (…) Gruparea care câştigă teren, care e foarte dinamică, vrea răsturnarea dictatorului pentru că o altă părere a lor a fost că Ludovic Orban face de capul lui. Teza fundamentală cu care încearcă ei să convingă opinia publică şi au forţă mediatică puternică, faţă de Ludovic Orban au şi tunuri mediatice – Rareş Bogdan, Emil Boc. Ei îl atacă pe Ludovic Orban, nu spun Florin Cîţu e bun.

Şi atunci teza lor fundamentală este aceasta: dacă Ludovic Orban rămâne în fruntea acestui partid, ne-am lins pe bot de 2024, partidul moare. Este alarma: trebuie să schimbăm partidul, odată cu Ludovic Orban pentru că dacă acest partid nu se reformează, perestroika zic eu, cu acest Brejnev vom avea soarta PNŢCD în 2024. După părerea mea, da, dacă PNL nu trece printr-o criză… O altă dezvăluire de la ei din interior: că războiul e chiar civil. Adică nici în grupurile parlamentare nu mai vorbesc unii cu alţii. S-a ajuns la o ruptură care nu e de suprafaţă.

Sunt două posibilităţi. Dacă învinge Ludovic Orban, partidul se rupe. Gruparea reformistă pleacă şi face un alt partid după formula PMP, care poate fi preluat de Iohannis, când termină mandatul.(…) În interviul acordat de Rareş Bogdan Aleph News, o altă critică foarte importantă adusă lui Ludovic Orban este faptul că e dictator, că nu are conducere colectivă, că nu se sfătuieşte. Dacă va câştiga Cîţu, va fi o conducere colectivă, nu va mai fi Cîţu ăla puternic, nu va fi un Ludovic Orban. Toţi cei care sunt în această echipă vor conduce împreună.

Eu nu cred că se va rupe partidul dacă va veni Cîţu, pentru că va fi şi preşedintele… Ludovic Orban cred că va dispărea din viaţa politică. Aşa cum se desfăşoară acum, nu am pomenit, şi am 30 de ani de când sunt martor la bătăliile din partide, nu am întâlnit o asemenea bătălie niciodată. De regulă au fost bătălii crunte în partidele din opoziţie. Singura dată ar fi ruperea FSN în 1992, dar atunci nu s-a confruntat direct Petre Roman cu Ion Iliescu.

Acum avem o confruntare directă între premierul României, care dispune de bani, forţă, poate şi o parte din sistem şi Ludovic Orban. Unde mă duc toată lumea mă întreabă cu cine să fie. Eu îi sfătuiesc pe toţi să fie cu Cîţu de pe acum. (…) pentru că el va fi câştigătorul.”

Sursa: Ion Cristoiu/stiripesurse.ro

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
One thought on “Ion Cristoiu: ”Câștigă Cîțu. Dacă iese Orban, PNL se rupe. E război civil în partid, nu-și mai vorbesc între ei”
  1. Avatar

    ovidiu

    Deci e clar. Orban va castiga!

    iunie 21, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.