Ada Meseșan: ”Tupeul grosolan al șefului PSD la adresa memoriei și a inteligenței românilor”

Ada Meseșan: ”Tupeul grosolan al șefului PSD la adresa memoriei și a inteligenței românilor”

iunie 23, 2021 1

Veselă țară, România! Ieri, șeful PSD Marcel Ciolacu a acuzat coaliția de guvernare de “atac toxic asupra statului de drept”. De ce? Pentru că judecătorii CCR au declarat ca fiind neconstituționale numirile la TVR și Radio făcute urechist luna trecută, de actuala putere.

Ce fac politicienii? Se fugăresc între ei. USR-PLUS cu PNL. PSD cu PNL. USR-PLUS cu AUR. Ludovic Orban cu Florin Cîțu. Dan Barna cu Dacian Cioloș. Marcel Ciolacu cu George Simion. Și tot așa. Arbitrii Klaus Iohannis și UDMR stau pe margine și chibițează.

Cine este PSD? Apărătorul ad-hoc al statului de drept? Partidul care a dat o adevărată lovitură de stat în anul 2012 pentru a prelua forțat puterea alături de partenerii lui de atunci, PNL și UNPR. Acțiune care a șocat toate cancelariile europene.

PSD este partidul care a emanat în anii 2016-2019  cel mai sinistru regim, cel al lui Liviu Dragnea. Istoria PSD de-a lungul a 31 de ani de existență a produs României răni care și acum supurează.

Tupeul grosolan al șefului PSD la adresa memoriei și a inteligenței românilor a rămas însă între zidurile cetății politice. Oamenii au cu totul alte agende la care însă sunt surzi aproape toți actorii politici.

Dar sprintul politic nu-i împiedică pe politicieni să mai pritocească ceva. Tunuri! Tunuri  în cel mai sensibil sistem din România. Sistemul sanitar. Liderii USR-PLUS pregătesc capturarea a peste două miliarde de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru a pune în aplicare visul ex-ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu: controlul total al banilor alocați pentru infrastructura medicală din țară.

De capul lor, fără acordul partenerilor de coaliție, progresiștii USR-PLUS vor să înființeze acum, în acest an, o Agenție de Investiții în Sănătate (ANDIS) prin care ar urma ca ei să gestioneze cei peste două miliarde de euro destinați sistemului medical  prin PNRR.

ANDIS ar urma să coordoneze construirea a trei spitale regionale la Iași, Craiova și Cluj și să preia, totodată, toate proiectele finanțate din PNRR alocate spitalelor județene și municipale din țară. Planul ascuns al USR-PLUS a creat scandal în coaliția de guvernare. Când au aflat, șeful PNL Ludovic Orban și premierul Cîțu au respins nervos planul progresiștilor. Dar povestea este departe de a se fi tranșat.

În paralalel, un alt atac la sistemul de sănătate a fost blocat miercuri, pe moment, în Guvern, de premierul Cîțu. Planul a fost devoalat de doctorul Lucian Duță, fost președinte al Casei de Asigurări de Sănătate. Este vorba tot despre un tun, de 250 de milioane de euro!  Banii urmau să plece din sistemul public de sănătate care trebuie să finanțeze servicii gratuite pentru toți, către sistemul privat de sănătate care  produce servicii doar pentru cei care și-l permit.

Ada Meseșan/EVZ.ro

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
One thought on “Ada Meseșan: ”Tupeul grosolan al șefului PSD la adresa memoriei și a inteligenței românilor”
  1. Avatar

    Cristian

    „Tupeu grosolan” este prea delicat pentru acest „mim” care incearca sa „abuzeze” memoria romanilor , uitand de strigatele disperate ale noastre ,impotriva „faimoasei” Ord. 13″. din perioada scurta , a”domniei” lui la guvern.Respectiva persoana este o rusine ptr. democratia Romaniei , iar sfidarea si aroganta lui, denota micimea acestuia si puterea de intelegere a momentului dificil pe care-l traverseaza Tara.

    iunie 24, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.