Adevărata miză a ”mazilirii” judecătorului lui Cristi Danileț

Adevărata miză a ”mazilirii” judecătorului lui Cristi Danileț

ianuarie 4, 2022 0

Despre cazul ”Danileț” s-a vorbit mai mult până acum din perspectiva abuzului comis de CSM odată cu suspendarea sa din atribuțiile de judecător, urmare a unor filmulețe postate pe Tik Tok de magistratul clujean.

CSM a justificat măsura radicală prin aceea că Danileț era ”recidivist” pe masa Consiliului, cu alte cuvinte, fusese cercetat disciplinar și în alte cauze în afară de cea cu filmulețele în care taie gardul viu sau face mișcări de karate pe o plajă.

Printre altele, în trecut, Danileț a fost ”executat” de CSM pentru că a criticat tot pe o rețea de socializare atacurile PSD la justiție din vremea lui Dragnea.

Culmea, acum exact acele atacuri și modificări de legislție în materie de justiție au servit CSM pentru a-l exclude pe Danileț din magistratură!

Dar există și o altă fațetă a pedepsirii magistratului: cea privind dosarele pe care acesta le avea în lucru, unele penale, cu acuzați și acuzații grave, care acum o vor lua de la zero, pentru că așa prevede aceeași legislație prin care a fost ”condamnat” profesional și Cristi Danileț.

Judecătorul Cristi Danileţ de la Tribunalul Cluj a contestat în instanţă suspendarea automată din funcţie ca urmare a deciziei Secţiei pentru judecători a CSM de a-l exclude din magistratură pentru că ar fi făcut de râs profesia de magistrat, potrivit portalului instanţelor de judecată.

Danileţ a fost găsit vinovat pentru că a postat mai multe clipuri video pe Tik Tok în care făcea karate sau tundea gardul viu. Danileț este promotorul educației juridice în școli și încerca să devină simpatic copiilor și adolescenților pe această platformă socială.

Pâna la data unui verdict privind excluderea şi suspendarea automată, judecătorul Danileţ rămâne fără job: nu merge la serviciu şi nu primeşte salariu. Un alt efect al suspendării: există riscul tergiversării sau chiar al reluării dosarelor judecate de Danileţ, notează G4Media.ro.

Cristi Danileţ este judecător de penal şi are în lucru peste 15 dosare, unele de aproape 3 ani, de trafic de persoane, evaziune fiscală sau tentativă de omor.

Potrivit CCR, dacă un judecător nu mai face parte din complet, din diverse motive, atunci cercetarea judecătorească trebuie reluată de la zero, mai relatează jurnaliștii de investigație.

Prin urmare, lovitura prin ricoșeu în cazul Danileț nu este doar anihilarea unui magistrat incomod, ci protejarea, directă și indirectă, a celor vizați de anchetele sale penale. Aceasta este, de fapt, adevărata miză a ”mazilirii” lui Danileț.

Laurențiu Ciocăzanu
Laurențiu Ciocăzanu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.