VIDEO. Ce anunță meteoritul explodat pe 1 ianuarie, cu lumină de 100 de ori mai mare ca luna plină?

VIDEO. Ce anunță meteoritul explodat pe 1 ianuarie, cu lumină de 100 de ori mai mare ca luna plină?

ianuarie 4, 2022 0

Filmul în mare vogă acum ”Don”t look up” avea să anunțe parcă evenimentul din prima zi a lui 2022, care a îngrozit mulți locuitori din Pittsburgh.

„Am văzut un fulger uriaș și aproximativ trei sau patru secunde mai târziu, un boom uriaș care ne-a zguduit literalmente casa”, a scris un alt bărbat.

Numai că meteoritul care a explodat la intrarea în atmosferă Pământului era mult ma mic decât cel din pelicula în care joacă Di Caprio și unde lumea devine victima politicii și a liderilor incapabili să ia măsuri, din cauza intereselor lor.

Este evenimentul din 1 ianuarie 2022 un preambul pentru ceva asemănător din pelicula Netflix? De ce NASA nu a avertizat în prealabil populația? Dacă oamenii de rând nu ar fi sesizat impactul, ar mai fi făcut cineva publică informația?

NASA a confirmat doar ulterior că obiectul spațial care a explodat pe 1 ianuarie la intrarea în atmosfera terestră a provocat un zgomot simțit puternic în orașul american Pittsburgh, din cauza exploziei care a echivalat cu cea a unei bombe de 30 de tone de trinitrotoluen (TNT).

„Dacă facem o presupunere rezonabilă cu privire la viteza meteorului (72.400 km/h), putem estima dimensiunea obiectului la aproximativ 90 de centimetri în diametru, cu o masă aproape de jumătate de tonă”, a arătat NASA.

Dacă cerul nu ar fi fost înnorat, mingea de foc provocată de explozia meteoritului ar fi fost vizibilă pe cer și ar fi avut o luminozitate de 100 de ori mai mare decât cea a lunii pline.

Locuitorii din South Hills și din alte zone au raportat că au auzit un zgomot puternic și că au auzit cum s-au zguduit geamurile. Oficialii comitatului Allegheny au precizat că nu a existat activitate seismică și nici tunete și fulgere în acel moment.

„A fost un zgomot foarte puternic și mi s-a zguduit casa. M-am gândit la un cutremur, un tren deraiat sau un accident grav pe autostrada din spatele casei mele”, a scris o persoană pe Twitter.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.