”Ajunge! Giuvaierul România trebuie scos la suprafață, iar sufletul românului îndurerat – oblojit”

”Ajunge! Giuvaierul România trebuie scos la suprafață, iar sufletul românului îndurerat – oblojit”

noiembrie 19, 2021 0
Niciodată România n-a fost mai tristă! Îmi arunc ochii în dreapta și-n stânga și văd oameni căzuți pe gânduri, unii încruntați, alții vorbind singuri, niciun zâmbet, nicio privire vioaie, nicio strângere de mână, nicio îmbrățișare.
Pare-se că facem parte dintr-o altă lume, o lume a bogaților care trăiesc pe seama săracilor, o lume în care bunul simț pare a fi prostie, o lume în care dacă vrei să faci bine esti judecat greșit, o lume mult prea mult individualizată și destrămată unde nu mai există nici milă, nici empatie, nici iubire.
O lume în care am sfâșiat codrii bucată cu bucată, am lăsat pământul arid, fără irigații, am murdărit râuri și lacuri și, mai ales, am distrus sufletul românului și identitatea acestuia.
Acum, se cuvine să reparăm toate stricăciunile făcute, prin constientizare, să analizăm unde am greșit, unde am pus prea mult și unde prea puțin. Suntem datori cu asta!
Schimbarea trebuie să înceapă de la noi, prin abordarea unei atitudini corecte și oneste în relațiile cu semenii noștri, cu serviciul, cu societatea.
Mai departe, suntem datori cu un vot conștient acordat nu acelora care au arătat deja ce pot face, ci, acelora care, chiar doresc să pună umărul la reconstruirea României și la determinarea românului să scoată ce-i mai bun din el.
Giuvaierul numit România trebuie scos la suprafață din adâncurile pământului, scuturat, șlefuit și așezat acolo unde-i este locul.
Sufletul îndurerat al românului trebuie oblojit, astfel încât să-și recapete candoarea și vioiciunea de altădată.
Cultura românească cu atâta sârg sugrumată, trebuie resuscitată și inviorată, iar, adevăratele valori trebuiesc promovate. AJUNGE ! Punem punct și o luăm de la capăt, în alt mod și în altă formă.
În orice parte aș întoarce capul, spre stanga sau spre dreapta, văd o întreagă clasă politică cum se critică și se ceartă jucând un teatru de prost gust in fața unui electorat mult prea needucat în privința politicii, electorat care se zbate neputincios încercând să scape din capcanele unor tehnici de manipulare special și îndelung pregătite.
Mai apoi, văd aceeași clasă politică de stânga sau de dreapta, cum își dă din nou mâna în fața intereselor comune, și mai ales, observ că este extrem de unită. Parcă nici nu s-a certat vreodată. Pentru acest motiv, consider că o educație politică ar fi de mare interes, astfel încât electoratul sa nu mai poată fi dus în eroare sau amăgit vreodată.
Pentru noi cei care avem capacitatea de a înțelege mai bine ceea ce se întâmplă pe scena politică, este cel mai greu. Pe de o parte ne luptăm cu sistemul, iar pe de cealaltă parte întâmpinăm rezistență chiar din partea celor cărora dorim să le apărăm drepturile.
Asistam astfel, la un total și continuu paradox, în care săracii votează bogații iar cei cărora vrem să le dăm o mână de ajutor, nu ne lasă s-o facem. Curios, nu ? Foarte unită clasa politică și foarte dezbinat electoratul! Vă spune ceva expresia „dezbină și condu”?
NOTĂ: acest text a fost scris pentru alegerile locale din 2020, dar mesajul său este mai actual ca niciodată
Munteanu Maria
Munteanu Maria
Maria Munteanu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.