Am investit 1 euro în Crin Antonescu

octombrie 22, 2009 0

Uite, azi am cumpărat o acţiune Crin Antonescu. Dacă nu ştiţi despre ce e vorba, să vă spun. Liberalii spun că al lor candidat îşi finanţează campania (şi) din bani strânşi cu ajutorul sms-urilor. Vrei o acţiune Crin Antonescu? Trimite un sms la nu ştiu ce număr, pentru a-i dona 1 euro. Vrei să dai 5 euro? Ai alt număr.  Le ştiu pe amândouă, dar nu le zic, din punctul meu de vedere e publicitate electorală. Mă rog, mai multe despre campania asta de întrajutorare puteţi citi aici.
Să revenim la acţiunea cumpărată de mine. Investiţia nu înseamnă că o să-l votez pe Crin Antonescu, e bine de precizat din capul locului. Nu, e doar o şmecherie, încerc să joc la două capete. Am auzit des reproşul că, dacă nu ai votat, nu mai ai nici dreptul să critici. Uite, am cumpărat o acţiune. Nu vorbesc despre varianta în care candidatul PNL nu ajunge preşedinte, în cazul acesta nu mai am nici o pretenţie. Dar dacă va câştiga, ceea ce mi se pare puţin probabil, o să mă duc să-i cer socoteală la scadenţă:  e prost, îi cer banii înapoi; e bun, mă felicit pentru investiţia făcută.
De fapt, aş extinde găselniţa pentru toţi candidaţii, la preşedinţie sau aiurea. Prietene, îţi dau 1 euro, ai grijă ce faci. Dacă nu performezi în funcţia în care eşti ales, bagi mâna în buzunar. Cum sunt 18 milioane de alegători, cred ca responsabilitate n-ar mai fi un cuvânt atât de lipsit de conţinut.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.