Am scris asta inspirat de voi

septembrie 10, 2008 0

Recunosc! Luarile de pozitie transante, tirul incrucisat, polemicile din ultimele zile de pe acest blog m-au indemnat sa scriu acest editorial care nu este, recunsc, dintre cele mai inspirat scrise de mine, dar care, cred eu, pune mai multe probleme importante.
Doua pasaje, spre degustare:
1 „Reforma e o prioritate! Aşa sună una dintre tezele cele mai rulate de comunicatorii PD-L. Această formulă de bază în retorica relativ recentă a PD-L riscă să fie înlocuită de o alta: obţinerea puterii, cu orice preţ, e o prioritate!”
2 „Dacă punem în paranteză linia de interpretare speculativ-electorală (pe care PD-L-ul, mai ales, le-a făcut-o cadou celor de la PSD, PC şi PNL), putem întrebuinţa, pentru analiză, două maniere distincte de „lectură“ a acestui moment politic. În prima, „personaj“ principal e ideea de pragmatism, în cea de-a doua, ideea de „etică politică minimală“. Interesant şi important de subliniat e că aceste două grile de lectură sunt întrebuinţate cu precădere de cei care au afinităţi cu partidul ce se revendică de la mişcarea populară”.
Am vrut sa stiti ca va sint, intr-un fel, indatorat si ca va multumesc.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.