Ana Birchall: ”Lăudăroșilor! Nu ați desființat SSIIJ, ați făcut din CSM noua Secție Specială și ați salvat magistrații corupți”

Ana Birchall: ”Lăudăroșilor! Nu ați desființat SSIIJ, ați făcut din CSM noua Secție Specială și ați salvat magistrații corupți”

martie 24, 2021 0

Fostul ministru al Justiției din vremea PSD, care s-a pus de-a latul mafiei politice luînd măsuri în favoarea luptei anticorupție, a reacționat prompt după decizia Parlamentului de a desființa ”SS-Gestapo”, denumirea populară a Secției Speciale înființate de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu pentru a timora magistrații onești și a-i salva pe politicienii corupți.

Declarația Anei Birchall după desființarea SSIIJ

  • ”Am asistat astăzi la o parodie greu de imaginat, la o manipulare cum rar mi-a fost dat să văd! Toți se laudă că au desființat SIIJ și sigur că ar fi fost un lucru cu adevărat lăudabil dacă nu ar fi fost adoptat și amendamentul superimunităților pentru judecători și procurori!
  • Nu o să intru în detaliile argumentelor juridice care certifică că, în realitate, azi NU au desființat nimic. Și asta pentru că, așa cum este adoptat proiectul de lege este neconstituțional tocmai datorită acelui nefericit amendament care acordă superimunități procurorilor și judecătorilor!
  • Să fii tu ministrul justiției care clamează reforma și să girezi și să votezi așa ceva arată că de fapt, în realitate, ești copilul de suflet, puiul zgribulit al lui Florin Iordache și al lui Tudorel Toader!
  • Pe toți laudăroșii de azi îi rog să citească Constituția. Așa vor putea descoperi că în Constituţie scrie că justiţia se face doar de către instanţe. Or, dacă CSM blochează dosarul în faza de trimitere în judecată cu un aviz negativ cum se mai înfăptuiește justiția în sala de judecată, de exemplu??!
  • Astăzi NU au desfiintat SIIJ, ci doar au transformat CSM-ul în noul SIIJ!
    Sper totuși ca la Senat să se elimine acest amendament toxic și neconstituțional!
  • Azi a fost praf în ochii electoratului care, ca întotdeauna, este mai deștept decât politicienii: veți vedea că tocmai acest electorat îi va taxa pe acești farisei care se cred mari oameni de stat când în realitate sunt oameni mici, cu ambiții personale mari!
  • Spectacolul de azi NU a fost despre desființarea SIIJ – care oricum se va întampla cât de curând în baza hotărârii CJUE! Azi a fost despre ce se întampla DUPĂ desființarea SIIJ, iar acest amendament fix asta face: îi poate salva exact pe magistrații corupți și certați cu legea! Deși invocată în discursurile publice, astăzi a fost ignorată exact vocea magistraților curajoși și onești care s-au pronunțat împotriva acestei superimunități!”
Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.