Anca Parghel: moartea unei idei stupide

decembrie 5, 2008 0

Ma asteptam ca Anca Parghel sa moara. Si sa moara repede. Diagnosticul ei o spunea destul de clar. Asta e. Nu e vina nimanui. A facut cancer si, asa cum se intampla la bolnavii de cancer, boala a metastazat si a ucis-o. E un drum cu un singur sens pentru cei care, ca si Anca Parghel, afla ca au cancer intr-un stadiu avansat.
Dar moartea Ancai Parghel a lasat in urma un dezastru. Pentru ca luni in sir a bagat in cap oamenilor creduli ca se pot vindeca de cancer daca beau cafea cu anusul. Mai precis, ea sustinea la un moment ca  s-a vindecat cu ajutorul unui regim naturist. Suc de orz verde, alge si polen, struguri si Vitamina E, sfecla rosie sau suc de morcovi si clisme cu cafea. Cum Parghel mai suferise si de cancer la san, femeia era privita ca un model in lupta cu boilile, iar sfaturile ei deveneau medicamente miraculoase. si sute, sau mii de femei au pus botul si numai despre asta discutau. Mai ales in conditiile in care ele erau constiente de proportiile gigantice pe care le are in Romania cancerul la femei. Le auzeai cum vorbeau prin metrou, prin birouri, in statiile de autobuz.Parghel in sus, clisma cu cafea in jos. Se umpluse si internetul.
Ghinion…. Degeaba a facut clisme cu cafea si a baut suc de orz si alge…. Cancerul a invins, pt ca asa face atunci cand e depistat prea tarziu. Intotdeauna. Nu se lasa impresionat de calitatea cafelei varata pe fund, ori de marea din care au provenit algele pe care le fierbi. Insa ramane problema unui numar mare de femei  care si-au facut sperante ca pot invinge cancerul. Poate ca unele dintre ele erau chiar bolnave si au intrerupt tratamentul medical pt a se duce la samani. Altele, care poate vor face cancer (statistica o spune) se vor duce si ele mai intai la acesti vraci in loc sa mearga la Oncologie si vor ajunge exact ca Anca Parghel.
Nu vreau sa ii vorbesc de rau pe morti. Si nu comentez calitatea artistului Anca Parghel. Dar cand din cauza bolii tale decizi sa ii influentezi pe altii si le pui viata in pericol, moartea nu mai este un lucru strict personal. Pentru ca aceiasi oameni care ti-au ascultat sfatul trebuie sa stie ca nu a facut mai mult decat o ceapa degerata.
P.S. Pentru raspunsurile date la postarile voastre, intrati aici.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.