Andrei Caramitru dezvăluie trecutul antiromânesc al Bisericii Ortodoxe. ”Lista marilor albi e cumplită!”

Andrei Caramitru dezvăluie trecutul antiromânesc al Bisericii Ortodoxe. ”Lista marilor albi e cumplită!”

octombrie 14, 2021 4
Cine au fost marii albi? Care e istoria reala a BOR – cine a condus-o?
Primul patriarh a fost de abia la 1925 (ca deh a durat pana a scăpat statul de greci din Istanbul si alți străini care controlau de fapt biserica, care numai “românească” nu era).
Lista marilor albi e următoarea si e cumplită:
Miron Cristea, 1925-39. Înainte sa fie patriarh a semnat un text împotriva unirii Transilvaniei cu România in care își declara obedienta fata de Budapesta. A fost pus – ca patriarh – si in poziția de prim-ministru (!!!) si a introdus atunci legislația anti-semită care a permis persecuția si holocaustul. O minunăție de om.
Nicodim Munteanu, 1939-48. A susținut direct mișcarea legionară
Justinian Marina, 1948-77 – “Patriarhul Roșu”. A colaborat direct cu regimul stalinisto-comunist si a organizat distrugerea bisericii greco-catolice si preluarea prin furt, in colaborare cu comuniștii, a întregului lor patrimoniu (marii episcopi greco-catolici au fost omorâți in temnițe in perioada aceea). Un mic text scris de el, ca exemplu: „Stalin, conducătorul Partidului Comunist, duce la îndeplinire legea istoriei, cu alte cuvinte acționează așa cum dorește Dumnezeu, motiv pentru care trebuie să ne supunem lui. Omenirea poate fi reînnoită după modelul rusesc; de aceea nici un creștin nu se poate opune ideii – crude, ce-i drept – care va crea un om nou pe întreaga planetă. Asemenea argumente sunt adesea folosite de clerici care sunt unelte ale Partidului. Christos este omul nou. Omul nou este omul sovietic. Prin urmare Christos este sovietic!”
Iustin Moisescu, 1977-86. Inițial legionar. După – preluat de comuniști – a ajuns Deputat in Marea Adunare Nationala din anii 50 si “promovat” ca mare alb al BOR. Conform Comisiei Prezidențiale pentru pentru analiza dictaturii comuniste – a fost colaborator al Securității. Conform istoricilor, “avea o proasta reputație de politruc”. A fost total indiferent demolării bisericilor sau întemnițării unor mari preoți (de ex. Calciu-Dumitreasa)
Teoctist Arpașu, 86-2007. Membru al Mișcării legionare, a participat la Progromul din Bucuresti. După s-a asociat rapid cu Comuniștii (in 47 sinodul i-a retras rangul de arhimandrit din cauza poziției pro-comuniste). Colaborator al Securității, a stat sub aripa celuilalt securist Iustin Moisescu. Nu s-a opus demolării bisericilor. La revoluție, DUPĂ ce Ceaușescu a tras in oameni in Timisoara, Teoctist îi trimite scrisoare de susținere publica. A fost extrem de contestat după revoluție, s-a retras un pic dar si-a terminat mandatul, totul a fost ok
– Din 2007, actualul, pe care îl cunosteti.
Exista o tema importantă aici – legionari si sau/comuniști si securiști. Anti-democrație si occident. Toți. De la începuturi.
Sursa: Andrei Caramitru/Facebook
Avatar
VoxPublica
VoxPublica
4 comments on “Andrei Caramitru dezvăluie trecutul antiromânesc al Bisericii Ortodoxe. ”Lista marilor albi e cumplită!”
 1. Avatar

  Gheorghe Donoga

  Mai, da ce Dacie frumoasa are acest „parinte” !
  Cine munceste mult — primeste mult .

  octombrie 16, 2021 Reply
 2. Avatar

  NECREDINCIOS

  De fapt preotii ( nu religia ca atare) fie católici, protestanti, ortodoxi, evrei, sau muslimi, sint o ciuma pentru omenirea. In plus sint CEI mai mari blasfemi si pacatosi. Intradevar, sint primii care nu respecta cel mai important principul teologicul, dupa care Dumnazeu este o fiinta absolut perfecta. Cea CE inseamna ca El nu are absolut nició nevoie. De aici se deduce ca Dumeazeu de asemenea nu are nició nevoie de intermediari ( adica de preotii) sa se adreseze oamenilor , altfel nu ar fi absolut perfect. Dar tocmai asta FAC preotii, se declara, intr-un mod arbitrar, mincinos, blasfem si pacactos , intermediarii intre Dumnazeu si oamenii.
  Sentimental religios este un sentiment natural la om. Nu trebuie reprimat ni criticat , dar nu are nimic de a face cu biserica nici , maí putin, cu preotimea.

  octombrie 16, 2021 Reply
 3. Avatar

  Burgui Ilie

  Mai bine spunea cum a convins tacsu tanchistii de la R 1 să bombardeze Biblioteca Națională și în general rolul lui în lovitura de stat.Toate aceste aberații sunt rostogolite din anii 90 și au fost demontate de Vadim, Giurescu cel mic, Theodorescu și alți istorici. Au luat biografiile rabinilor colaborationosti și le au transmutat. Oricare gazetar verifica, voi nu.

  octombrie 16, 2021 Reply
 4. Avatar

  Dunn

  Domnu’, domnu’! Mai usor cu pianu’ ca se vad gradele si cuponul de pensie.

  Voua nu va e rusine? Chiar asa? Pai voi ce mama dracului pazeati atunci? Deci dupa neste unii, un actor darama oranduirea, dadea ordin armatei sa traga cu tunurile, armata care deh, nu mai asculta de Ceausescu da’ asculta de Caramitru. Ce sa zic…

  Voua nu va e rusine chiar deloc? Cat de nesimtiti puteti fi? Si cat de prosti ne credeti a fi?

  Tovarusu’, nu Caramitru a deschis focul ci armata la ordinul unor spioni si criminali sovietici din cadrul armatei comuniste.

  Scopul? Ca si acum, sa arate ca Romanii nu sunt oameni intregi si nici demni de civilizatia Europeana. Ci niste imbecili cu instincte criminale.

  A fost prima salva din lungul razboi psihologic dus de Moscova impotriva poporului roman in ultimii 30 de ani.

  Dureros este cate cozi de topori si nesimtiti se gasesc pe la noi. 2 kopeici chioare la duzina de „patrioti”.

  octombrie 18, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.