Andromaca, unde-i vaca? Monalisa, unde-i criza?

ianuarie 17, 2009 0

Daca aveati dubii in ceea ce priveste criza economica si implicatiile ei in Romania, daca va mai numarati printre naivii ce spera ca romanii vor rezista in varf de munte, departe de mecanismele financiare care leaga tara de tara, producator de distribuitor si client de patron, ati face bine sa acordati atentie urmatoarei fraze: numarul vacilor din judetul Brasov a scazut anul trecut cu 20%. Iar crescatorii de bovine au ajuns sa dea lapte la porci. Detalii aici. Si criza inca nu a lovit cum trebuie… Iar daca nu v-ati uitat la TV, poate ati observat ca s-au inmultit numarul sinuciderilor in randul oamenilor de afaceri. Si asta intr-o perioada in care firmele mai merg pe profitul facut anul trecut. Dar prin aprilie nu m-ar mira sa vedem un val de asemenea evenimente triste…
Aseara am fost la cumparaturi, pe la ora 8 jumate… hypermarketul nu mai era la fel de plin ca in urma cu doua-trei luni… Oamenii nu se mai inghesuiau la  standul de mezeluri  si la cel de fructe ca inainte,  la case u mai erau cozi imense… Cu o saptamana in urma, numai ca in alta zi si la alt hypermarket, am observat acelasi lucru. Chiar mai credeti ca nu e criza?
Cum se vede criza prin ochii vostri? Vi s-au blocat salariile, s-au v-au scazut, v-a crescut rata, s-au scumpit alimentele… Sunt tare curios sa aud parerea voastra… si ideile pe care le aveti despre cum poate iesi un om obisnuit din criza.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.