Aruncă Germania doze de vaccin anti-COVID?

Aruncă Germania doze de vaccin anti-COVID?

martie 10, 2021 0

Vaccinul anti-COVID este la mare căutare. Milioane de oameni vor să fie imunizaţi. Dar, Germania este forţată să arunce vaccin din cauza unor probleme de logistică, susţine şeful FDP, Christian Lindner. O fi adevărat?

Doar 2,7 procente din populaţie a fost complet imunizată până acum, iar 5,7 la sută au beneficiat de prima doză de vaccin. Sunt informaţiile publicate de Ministerul Federal al Sănătăţii pe 4 martie. La nivel internaţional, Germania se află, calculând doar prima doză de vaccin, pe locul 33, cu mult după alte state industrializate.

Cu atât mai mare este frustrarea generală atunci când se afirmă că Germania ar arunca doze de vaccin extrem de necesare. Afirmaţia este făcută, printre alţii, şi de şeful liberalilor germani Christian Lindner.

Este adevărat? La nivel federal nu există niciun fel de date în acest sens. Solicitările adresate Ministerului Federal al Sănătăţii sunt redirecţionate către administraţiile de land. Nici Institutul Robert Koch nu dispune de astfel de informaţii, după cum a confirmat o purtătotoare de cuvânt la solicitarea DW. Deutsche Welle a adresat solicitarea tuturor celor 16 ministere de resort din landurile federale şi a primit răspunsuri diferite.

Continuarea, pe Deutsche Welle

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.