Ciocnim ouăle de Paști din spatele ușilor închise de carantină?

Ciocnim ouăle de Paști din spatele ușilor închise de carantină?

martie 9, 2021 0

Știre:

„Pot să vă spun foarte clar, dragi români, că nu avem în vedere un lockdown de Paşti”, a afirmat președintele Iohannis.
El a avertizat cu privire la numărul mare de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2.
„Vreau să atrag atenţia, totuşi, că cifrele din ultima săptămână, privind evoluţia pandemiei de COVID-19, sunt îngrijorătoare. Tendinţa de creştere este evidentă şi din toate părţile ni se spune că presiunea pe secţiile de Terapie Intensivă este tot mai mare”, a adăugat preşedintele.

Credeți? Nu e hazardat să spui tranșant acum că nu bagi carantină dură, de vreme ce nu știm cum sare pandemia? Dacă Diana Șoșoacă va convinge tot mai mulți români să moară de COVID (prin bagatelizarea bolii), atunci mai vorbim de Paști fără libertate?

Știre:

Partidul Social Democrat va propune modificarea Constituţiei astfel încât, dacă un partid părăseşte coaliţia de guvernare, automat să fie convocate alegeri anticipate, a declarat marţi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Se gândește domnul Ciolacu la guvernarea eternă? Sau la veșnica opoziție 🙂

Știre:

Guvernul ia în calcul să limiteze circulaţia persoanelor în timpul nopţii de la ora 22,00, nu de la 23.00 cum e acum.

De ce nu de la 21.00? Sau de la 18.00? Dar de la 16.00 ce ziceți? Nu mai bine nu mai plecăm de-acasă deloc?

Știre:

Smiley a devenit tată. De fetiță.

Sănătate! Știrea e peste tot. Cine e Smiley?

Știre:

Scandalul de la Spitalul Judeţean din Sibiu a izbucnit după ce un fost asistent medical de la unitatea medicală a declarat , sub protecţia anonimatului pentru jurnaliştii publicaţiei Turnul Sfatului că pacienţii cu Covid 19 ar fi legaţi de paturi în secţia de ATI, pentru a nu se mai agita.

„Există nişte curele care, chiar dacă nu sunt de piele, sunt dintr-un material rezistent dar în acelaşi timp moale”, a declarat medicul Mihai Sava, șeful secției ATI. (News.ro)

Deci sunt sau nu curele? Chiar sunt moi? Nu fac răni? Aflăm că era nevoie de ele, căci pacienții devin ”agitați” fără oxigen. Deci nu e chiar așa de rău, nu, cu aceste curele, mă rog, feșe, sfori sau cum s-or numi ele? A întrebat-o cineva pe doamna Șoșoacă dacă e adevărat? Prea multe întrebări în țara tuturor certitudinilor…

O zi bună începe mereu cu știri proaspete și cafea la fel de proaspătă

Mașina de cafea tipic italiană continuă să facă furori în bucătăriile noastre. Este unul dintre acele modele care a devenit o pictogramă atemporală, care nu se demodează sau cu greu trebuie actualizată.

Nici mașinile de cafea cu capsule, nici mașinile sofisticate super-automate, nici noile mașini de cafea cu filtru manual nu au reușit să pună capăt acestei creații savuroase.

Mecanismul său este foarte simplu, deși pentru a savura o cafea de adevărată calitate cu ea, nu strică să treceți în revistă câteva concepte de bază de utilizare.

Originea sa datează din Italia în anii 1930, când espressoarele de uz profesional erau deja perfecționate.

Dar a lipsit un dispozitiv care să faciliteze prepararea cafelei acasă, care să permită oricărei familii să se bucure de o cafea proaspăt preparată imitând cumva procesul aparatelor profesionale.

Laurențiu Ciocăzanu
Laurențiu Ciocăzanu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.