Asalt sustinut asupra GDS

martie 21, 2007 0

Din cind in cind, Grupul pentru Dialog Social este atacat cu vehementa. De mineri sau de neo-mineri; de forte fara echivoc retrograde, de neo-comunisti sau, mai nou, de sofistii ticalosiei politice de la nivel inalt.
“Beneficiind” de o cvasi-tacere vinovata a mass-media, GDS e acum din nou in pericol. Foarte pe scurt: in urma unui vot majoritar din Senat, sediul GDS si al revistei “22” are sanse destul de mari sa revina unei fundatii (Fundatia Nationala pentru Tineret-FNT) care mosteneste patromoniul UTC si care a fost implicata in mai multe scandaluri cu posibile implicatii penale. Practic, cu acel prilej, au votat impotriva acestei masuri doar reprezentantii PD si UDMR.
Interesanta este coincidenta ca votul dat de senatori – prin care s-a respins Ordonanta de Urgenta nr 105/13.12.2006 si care impinge GSD si revista “22” in bratele obscurei FNT – a fost dat in aceeasi zi in care, sub patronaul GDS se organzia un miting a carui tema era lupta impotriva coruptiei; e vorbam ati ghicit, de celebru miting de sustinerea a Monicai Macovei. E greu de crezut, asadar, ca votul cu pricina nu a fost unul “politic”.
Dincolo de derapajele, de inadecvarile, de naivitatile celor care au vorbit in numele acestei institutii in fond sanitare pentru democratia fragila din Rominia, GDS (si Revista “22”) a semnalizat, de fiecare data, incotro e decent si normal sa mergem. De acord: GDS nu trebuie idealizat. E suficient – acum, cind inca se mai poate – sa fie aparat. Daca nu sinteti convinsi de aceasta, priviti-i cu atentie pe cei care vor ca acesta institutie sa dispara de pe Calea Victoriei. Sint minerii din Parlament; sint neolichelele Rominiei intrate in UE.

UPDATE. O stire NewsIn desavirseste perspectiva asupra acestei chestiuni. Iata un pasaj din ea: “Grupul pentru Dialog Social este in pericol de a-si pierde sediul, dupa ce deputatii au votat, miercuri, respingerea ordonantei de urgenta a Guvernului care prevenea acesta situatie, modificand o alta lege a Parlamentului. Camera Deputatilor a votat in sedinta de miercuri legea de respingere a ordonantei de urgenta a Guvernului care modifica, la randul sau, o alta lege adoptata de Parlament – legea tinerilor, permitand astfel GDS sa isi poata pastra sediul. Camera Deputatilor este camera decizionala, dupa ce Senatul a avut si el aceeasi parere – OUG ce apara drepturile GDS nu este justificata. Deputatii au adoptat legea de respingere a OUG cu 184 de voturi pentru, 26 impotriva si 7 abtineri. PSD, PRM, PC si PD au votat in unanimitate, deputatii democrati argumentand ulterior, pentru NewsIn, intristati, ca nu au stiut ce au votat. Liberalii au votat, in majoritate (19), forma Guvernului, in vreme ce opt dintre ei au fost de acord cu PSD si PRM, sase s-au abtinut, iar patru nu au votat. Doar doi udemeristi din 14 au fost in favoarea GDS”.

Cum spun britanicii: faptele sint sacre, comentariile sint libere.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.