Generatia BOS (Bodu, Orasanu, Saftoiu). Si o erata

martie 20, 2007 0

Saftoiu nu-i nici prost (de la natura) nici neaparat incompetent. A stat aproape doi ani la Cotroceni si macar din atit tot a prins ceva din bucataria puterii. Iar la cit de putin a functionat in fruntea SIE n-avea nici timp sa faca mari greseli. Sebastian Bodu e cu siguranta inteligent, si a mai si facut ceva pe la ANAF. A fost trimis la plimbare de Tariceanu pentru niste declaratii politice si nu pentru lipsa de profesionalism. Razvan Orasanu, fostul sef al AVAS, e un tinerel toba de carte. L-au matrasit si pe el, nici azi nu se stie exact de ce. Trei exemple de esec fara rest. La virste la care cei mai multi abia viseaza la o cariera majora, cei trei si-au incheiat deja socotelile. 
Ratarea lor e si treaba noastra. Traim intr-o tara in care inca nu e loc de “altii”. In care rechinii trans-sisteme, trans-regimuri si trans-partide te fac fara sa clipeasca. Unde au gresit cei trei? Cred ca n-au inteles, orbiti si de o juvenila iubire de sine, ca in Romania puterea e intotdeauna in alta parte. Si, de cele mai multe ori, in partea cealalta. 
PS: Sint dator cu o erata si o mie de scuze. Postasem acum doua zile un text in care ironizam faptul ca premierul Tariceanu isi publica interviuri publicitare in cotidianul Ziua. Ironia ramine, nu si textul (pe care l-am retras a doua zi dimineata) pentru ca pleca de la o eroare de documentare. Citisem pe hotnews.ro un text despre un interviu dat de premier ziarului condus de Sorin Rosca Stanescu, dar nu remarcasem ziua publicarii lui. Era vechi, de vreo luna, dar, deloc surprinzator poate, citindu-l acum, n-ai fi zis acest lucru. Asta, insa, nu-mi scuza  cu nimic greseala. 1000 de scuze.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.