Asta e România de mâine? Cea în care medicii sunt alungați cu pietre?

Asta e România de mâine? Cea în care medicii sunt alungați cu pietre?

martie 30, 2021 1

Luni, liderii AUR au chemat oamenii la proteste pe Facebook. Înainte de ieri însă, Diana Șoșoacă, senatoare dată afară din AUR și refugiată în Partidul Neamul Românesc, a pompat la greu în incitarea populației, spălarea pe creier și mobilizare împotriva ”dictaturii medicale”.

În paralel, oameni ușor de dus de nas, naivi sau pur și simplu ușor de picat în plasa adepților conspiraționismului mondial au marșat la teorii abracadabrante și au creat oameni providențiali din personaje discutabile (”doctorița-minune”).

Nu în ultimul rând, vedete ce înainte erau fie respectabile, fie distante față de politic au apărut brusc la rampă cu mesaje în sprijinul teoriilor halucinante care dau lumea noastră peste cap (Dan Puric, Mircea Diaconu, Garcea, Dan Bittman, Radu Moraru, Cristi Puiu, Dragoș Bucur etc.).

La toate aceste emițătoare de fake news trebuie adăugate rețelele de socializare la modă, presa ahtiată după rating și clickuri și o masă amorfă de habarniști utili care, plictisiți de normalul vieții, aleg ca unică soluție pentru resuscitarea spiritului hrana cu gogoși umflate gen ”COVID nu există”.

Peste toate se așterne tenace ”pandemia care există”, pentru a forma o mare mămăligă națională ce explodează cum a făcut luni noapte, în București și alte orașe.

Protestele pestrițe recente asta sunt: rezultanta cauzelor de mai sus. O poză tristă a acestei țări, înnegrită și mai mult de concurența nebună pentru felia de Românie ”răzvrătită” dintre Diana Șoșoacă și George Simion.

Prima ”bagă-n ele” la greu, nervoasă că au ”executat-o Simion și Târziu din AUR, pe când liderul acestui partid mai ”spălat” după îndepărtarea preopinentei urlă și el spre gașca rebelilor cu Tik Tok nu cumva să-i piardă de mușterii.

Concluzia e simplă: atunci când te joci cu mintea populației și vrei să profiți de necazurile oamenilor, unii chiar te iau în serios și dau foc țării.

Asta e România pe care le-o propune Diana Șoșoacă românilor care vor să-și lase copiii aici, nu să-i împingă peste granițe? Dar George Simion și alți adepți ai populismului de galerie? În astfel de tărâm vrea Bittman să cânte? Ori Garcea să facă show-uri scumpe la TVR?

Dacă da, le spun de pe acum că va fi o lume în care inclusiv ei vor face foamea. Pentru că un teritoriu (numit abuziv stat) în care vor domni fărădelegea și haosul nu va aduce decât cel mult ”prosperitatea” din Burkina Faso.

Oare cum s-or fi simțit medicii și asistenții sanitari văzând că țara în care ei se chinuie să reziste încorsetați în lumea COVID aruncă în ei cu pietre și strigă ”Jos, dictatura medicală!”?

Sau când pur și simplu, ”șoșocari” au aruncat chiar cu pietre, cum s-a întâmplat la Galați?

I-am văzut pe cei care făceau ”live”-uri pe Facebook în diverse locuri din țară și am descoperit că, în afară de teribiliștii de serviciu, erau prin zonă tineri pe fața cărora se citea doar ecranul smartphone-ului.

E genul generației Tik Tok, juni care nu știu ce se petrece în jur, trăiesc zi-lumină cu ochii pe filmulețe din lumea largă și se trezesc brusc în mijlocul unei ”revoluții” care îi face să se simtă ”importanți”.

Își dau seama cât ai zice ”click” sau ”touch” că au descoperit menirea lor: lupta pentru ”LIBERTATE”.

Asta strigă, de când lumea parcă, doamna Șoșoacă: LIBERTATE. Atât de tare încât au ajuns s-o creadă și cei pe care ea îi credea proști-grămadă.

Asta este oferta Guvernului Șoșoacă sau Simion, în fine, a celor care vor veni după Cîțu, dacă această putere nu pune repede piciorul în prag și termină cu anarhia ce sufocă România?

”Libertatea” din ”1984” – romanul foarte actual al lui Orwell în care afli cum adevărul devine minciună și viceversa, iar lumea strâmbă născută de aici ajunge să fie ”natura” iadului pe Pământ?

Când libertatea de a-ți ucide semenii, de a distruge statul, medicii, profesorii, legea, poporul, valorile, Poliția, natura, aerul devine regulă, atunci adevărata libertate dispare.

Cei care au ieșit la protestele de luni seara au comis o mare grozăvie. Au încălcat legea în timp ce toată România o respecta, au creat multe focare COVID din cauza cărora unii s-au infectat deja, iar alții vor și muri.

Acesta este doar o secvență din filmul pe care am putea să-l vedem tot mai des de aici înainte dacă nimic nu se schimbă.

Și întrebarea este: se va schimba? Sau România de mâine va fi una în care tinerii atrași în capcanele Dianei Șoșoacă vor face legea?

Laurențiu Ciocăzanu
Laurențiu Ciocăzanu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.