AUR, în presa lumii: ”Au pus zvastica lui Hitler pe steagul Uniunii Europene”

AUR, în presa lumii: ”Au pus zvastica lui Hitler pe steagul Uniunii Europene”

ianuarie 6, 2022 1

”Stimulată de ultimele sondaje, care o ridică pe poziţia a doua în intenţie de vot, Alianţa (de extremă dreapta) pentru Unirea Românilor (AUR, acronim pentru metalul prețios, în limba română) începe să afişeze deschis negaționismul care se cuibăreşte în rândurile sale”.

Așa începe un articol din ziarul El Pais (ziarul de limbă spaniolă cel mai citit din lume, cu un număr de aproximativ 20 de milioane de vizitatori unici pe lună și peste un milion de cititori pe zi, în ediția tipărită).

Noua formațiune consideră că Holocaustul a fost o „problema minoră” și respinge ca studiul său să devină obligatoriu în școli printr-o materie complementară, așa cum a fost aprobat de Parlament.

Liderul formațiunii, George Simion, a declarat că Guvernul vrea „să ridice probleme minore la rang de subiect” – în acest caz moartea a sute de mii de evrei și romi sub guvernarea țării, aliată a Germaniei naziste în timpul celei de-a doua conflagrații mondiale.  În opinia sa, este suficient să tratezi Holocaustul în „lecții simple pe subiecte existente”.

La un an de la înființare, scriu cei de la El Pais, partidul extremist AUR a pătruns în Parlamentul României ca a patra forță după alegerile legislative din decembrie 2020.

În decembrie anul trecut, după o lungă criză politică marcată de pandemie și care s-a soldat cu un pact de guvernare între social-democrați și conservatori, o cercetare sociologică a plasat-o doar în spatele Partidului Social Democrat (PSD) și înaintea Partidului Național Liberal (PNL), în timp ce un alt sondaj a proiectat o egalitate tehnică cu cea din urmă formațiune.

Partidul ultra, eurosceptic și ferm apărător al suveranității sale față de UE și NATO, spune că „dacă Ministerul Educației evită instruirea tinerilor asupra evenimentelor fundamentale ale culturii și spiritualității românești, ar fi bine să-și schimbe denumirea în ”Ministerului Reeducarii Populatiei pentru Piața Globală”.

Afirmațiile controversate, care vin ca urmare a votului Parlamentului României din 16 noiembrie în favoarea ca istoria Holocaustului să fie o materie obligatorie în școli, au generat multe controverse.

Partidul ultranaționalist, care a votat împotriva legii, a cerut încetarea „experimentelor ideologice asupra copiilor români”, iar poziția sa a atras critici puternice din partea adversarilor săi politici, mai notează jurnaliștii occidentali.

Reprezentantul guvernului împotriva xenofobiei și antisemitismului, deputatul PNL Alexandru Muraru, a calificat formațiunea de extremă dreaptă drept „o amenințare la adresa ordinii constituționale”.

„AUR a lăudat criminalii de război de la tribuna Parlamentului, e indignat de simboluri privind memoria victimelor Holocaustului; iar reprezentanții săi reproduc frecvent, atât pe internet, cât și în declarații publice, mesaje antisemite sau neagă și relativizează Holocaustul”, a subliniat politicianul PNL.

La rândul său, actualul om forte al PSD, Marcel Ciolacu, consideră că AUR nu trebuie interzis pentru că a primit încrederea a peste jumătate de milion de cetățeni. Cu toate acestea, el a cerut formațiunii radicale să explice clar dacă condamnă sau nu Holocaustul.

Scoaterea în afara legii a partidului, după cum a sugerat Muraru, nu este imposibilă, dar este complicată. Această cale judiciară a fost folosită o singură dată în țară pentru a interzice Partidul Comunist.

În plus, susținătorii ideilor antiliberale și ultraconservatoare ale formațiunii își arată forța la urne, dar și pe stradă.

În urmă cu două săptămâni, relatează El Pais, ”susținătorii AUR, care s-au opus vaccinurilor anti-covid-19, au încălcat perimetrul Parlamentului și au desenat o zvastică pe un steagul Uniunii Europene.”

Susținătorii săi protestau împotriva planurilor de a face pașaportul covid obligatoriu la locurile de muncă. O idee cu care Executivul a căutat să facă presiuni pentru creșterea ratei de vaccinare. În România, puțin peste 40% din populație are modelul complet.

„Cum poate fi considerat genocidul, distrugerea unei comunități pe criterii etnice, o temă minoră care poate fi predată într-o singură lecție?”, se întreabă cei din Institutul Elie Wiesel, care luptă pentru păstrarea memoriei Holocaustului.

În România, există o necunoaștere generală a atrocităților comise în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și a rolului pe care l-a jucat această țară est-europeană.

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului ”Elie Wiesel” a dezvăluit pe 23 decembrie un sondaj în care reiese că 59% dintre cei intervievați îl consideră pe mareșalul Ion Antonescu, un colaborator fidel al lui Adolf Hitler, „un mare patriot”. 41% au fost în favoarea reabilitării lui.

Potrivit datelor de la comitetul internațional al acestui centru românesc, care poartă numele laureatului Premiului Nobel, autoritățile locale au fost responsabile de moartea a între 280.000 și 380.000 de evrei și 11.000 de romi, între 1940 și 1944.

În plus, aproximativ 135.000 de evrei care trăiau sub control maghiarii din nordul Transilvaniei au fost și ei uciși în Holocaust.

Majoritatea supraviețuitorilor au emigrat în Israel, în timpul dictaturii comuniste care a urmat invaziei naziste.

În prezent, în România trăiesc aproximativ 3.000 de evrei.

„Negarea Holocaustului prin ascunderea în spatele imunității parlamentare înseamnă menținerea vie a urii antisemite, ale cărei consecințe politice au dus la Holocaust”, subliniază Institutul Elie Wiesel.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
One thought on “AUR, în presa lumii: ”Au pus zvastica lui Hitler pe steagul Uniunii Europene”
 1. Avatar

  Armand

  A nega, sau a prezinta evenimente groaznice: ca Holocaustul, genocide si sclavagie, ca si cum ar fi intimplari banale din istoria omenirii, este o dovada ca negationistii sufera de grave si periculoase tulburari psicopatic- schizofrenice. Dar, nu trebuie sa uitam, cum o face ziarul „El Pais”, ca tipii ca astia din AUR, au aparut in mai toate tari europene, nu numai in Romania. Sint de asemenea in Spania, binenteles. Desi se prezinta mascat cu un aerul de „crestini credintiosi si sfinti”, cei din partidul VOX sint o agrupare neonazista. VOX nu vorbeste de Holocaustul produs de Hitler, dar pune crucea lui Franco ( si a Opus Dei, preotimea yihadista a lui) in steagul UE.
  In general, sa crezi cu ochii inchisi ca tot ce zice El Pais este corect , nu este sanatos. De exemplu, nici El Pais nici alte ziere comenteaza ca Franco a trimis o gang de huligani , chemata ” „La Brigada Azul”, „Brigata Albastra” sa atace Rusia, fara motiv si sa omoara populatia rusa. La sfirsit, toti acesti brigadisti albastri au fost sodomizati de rusi, de acea nu se mai vorbeste de ei.
  El Pais este ziarul lui PSOE, un partid de dreapta care se vinde ca „progre” dar este a adunatura de tipi joasnici. De exemplu: sint din PSOE urmatoarele personaje nefaste: Solanas, tipul de la UE care a ordonat aviatiei NATO sa bombardeze Serbia cu canioani cu uranium imbogatit, Burrel, care a zis ca asasinarea a etnii intregi de indieni de catre norteamericanii nu a fost mare lucru, Felipe Gonzales, care, fiind „socialist”, s-a aliat cu abjecta si slab dezvoltata nobilimia spanioala si cu banchierii pentru a despuia Latinoamerica, sau Sanchez, care a aparut cu un titlu de doctor in Economia cu o teza care era un simple bilant contabil, care o poate face un student de anul intii.
  Dar, hai sa ne intoarchem la AUR. Un alt aspect gresit total al opiniilor lui AUR, este negarea lor sa se predea istoria genocidelor la licee. Si zic „genocide”, in plural, pentru ca in istoria omenirii nu numai evreii au suferit „Holocaustul”. Poate nu este bine sa se prezinte aspecte acesta ale istoriei universale la copiii mici, de la scoli, pentru, e drept, ar putea produce reactii nesanatoase de frica in ei. Dar nu cred ca la elevii din ultimi ani de la bacalaureat le face rau. In primul rind pentru ca ei, vazind filme norteamericane zi si noapte, sint obisnuite sa vada zilnic scene de o violenta bolnavicioasa.
  Acuma, cred eu, ca pentru ca sa o fie de folos si invatatura de minte la elevii, istoria Holocaustului trebuie prezintata intr-o forma echilibrata. Adica, nu centrata en nazistii, evreii si in Hitler. Asta pentru ca, oricit de groaznici a fost nazistii si Hitler, nu au fost singurii care au produs genocide. Lenin (evreu) , Stalin, Trotsky (evreu) , Mao Tze Tung si Khmer Rouge, toti adoratori fanaticii a lui Marx (evreu), au produs genocide care, din punct de vedere al numerului de victime, au depasit de mult la cel produs de Hitler.
  Dar istoria totdeauna este mult mai complicata de cea povestita de istoricii oficiali. Tot asa in cazul holocaustului si a genocidelor. Istoria genocidelor nu incepe cu Holocaustul, nici nu termina, deoarece, ce fac evreii cu palestinienii seamana mult cu un genocidiu.
  De fapt se poate considera planurile lui Hitler in legatura cu evreii, slavii si alte etnii europene, ca un Program de ” Curatenia Etnica” ( ethnic cleansing) a raselor europene „inferioare”, pentru le controla total si a impiedica amestecul lor cu germanii puri. Pentru a justifica programul de control total si sclavagirea a europenilor, nazistii, au inventat teorii care predicau superioritatea rasiala a nemtiilor. Pentru a garanta domeniul rasei germane, nazistii aveau nevoie sa elimine rase inferioare care numai incurcau. Va sa zica, aveau nevoie de un razboi „sfint” , ca sa nu aiba remuscari de niciun fel si de un genocidiu.
  Acuma- cea ce este foarte putin cunoscut- aceste patru concepte: raza superiora, ethnic cleansing, genocidiu (eliminarea completa a unui grup omenesc, tribu, tara, etc. ) si razboiu sfint le au inventat evreii, evreii care au scris „Vechiul Testament” . Cum zice scriitorul si ensaist argentinian: Juan Jose Sebreli in cartea lui: ” Dumnazeu in Laberintul” , „Dios en el Laberinto” , „Critica a Religiilor”, Editorial Sudamericana, Buenos Aires, Argentina, 2016, ” Vechiul Testament este un tratat despre cum trebuie aplicate intoleranta, racismul si ura, sa extermini fara remuscari la dusmanii tai. In Salmele, pe baza sfaturile profetiilor evrei, se aplauda persecutiile religioas, exterminiu si tortura cund se aplica la dusmani si necredintios. (Deuteronomiu 7, 2). Curatenia etnica este predicata in Exodo, 34, 11-14, Levitico 26,7-9.
  Hitler s-a inceput si s-a concentrat in evreii, dar o data eliminati ei, avea planuri de a face acelasi lucru cu majoritatea slavilor a sud europenilor si, sigur restul popoarelor lumii nu „arieni”. In aceasta conditii, de nu arieni, tocmai ar fi cazut tipii astia din partidele neonaziste AUR si VOX, binenteles, ca de „nordici” nu au nici urma.

  ianuarie 8, 2022 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.