Aurora boreală la The ARK

octombrie 1, 2009 0

Fenomenul astă optic are legatură cu zonele extreme din nord. Numele vine de la Galilei, Galileo Galilei. Iar compunerea termenului vine de la zeiţa romană a zorilor, Aurora şi de la zeul grec al vânturilor de nord, Boreas. Aurora se zăreşte într-un interval bine determinat, septembrie-octombrie şi martie-aprilie. Unii asociază şi sunete odată cu fenomenul optic, însă ştiintific s-a arătat că acestea sunt putin probabile…
Trollhattan 58 de grade nord…
Goteborg 57 de grade nord…
Oraşele celor doi artisti suedezi care vor cânta în The ARK, pe 4 si pe 5 decembrie. Jay-Jay Johanson primul, urmat de Jose Gonzalez.
Sunet şi lumină din Suedia.
Johanson are o carieră în care a avut timp să-şi schimbe stilul. De la Whiskey la Tattoo se observă o îmbogaţire a texturii sonore, la Antenna se simte amprenta genialului Robin Guthrie (Cocteau Twins), la Rush se poate vorbi deja despre o formă de expresie, unică, marca Johanson. The Long Term… si Self-Portrait, mai ales ultimul intră puternic în intimitatea artistului.Jose Gonzalez este mai unitar din punct de vedere al sunetului. E drept că are doar 2 albume. Destul de asemănătoare. Dar care imprimă o stare aparte.


Ambele evenimente sunt produse de One Event. Bilete găsiţi online la MyTicket.ro, in reţeaua Diverta, magazinele Muzica şi Off The Record, librăriile Cartureşti, cluburile Control şi Fire.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.