”Azi, am intrat într-un magazin auto: jumătate din mașinile la vânzare erau electrice”

”Azi, am intrat într-un magazin auto: jumătate din mașinile la vânzare erau electrice”

martie 15, 2021 0

După lupta cu pandemia de Covid19, Energia Verde pare să devină a doua mare prioritate în Europa. Țări ca Italia de exemplu își propun să ia foarte în serios pariul pe ecologie.

,,Europa pune la dispoziție 41% dintr-un fond special pentru Energia Verde, echivalentul a 73 de miliarde de euro. IntesaSanpaolo se aliniază normativei europene ale sustenabilității financiare în acest scop.”, relatează ziarul ILSOLE24ORE.COM.

După cum știți, omenirea se confruntă cu o pandemie de Covid19 de peste un an și lupta cu ea s-a dovedit destul de inegală luând în considerare că ne costă viețile celor dragi.

Însă, prioritatea numărul 2 e indubitabil restabilirea echilibrului ecologic și ajutarea naturii să rămână leagănul omenirii și locul perfect unde putem respira.

Dintr-o privire generală putem sesiza ca majoritatea țărilor responsabile iau în calcul înlocuirea tuturor surselor de poluare cu Energie Verde.

Vedem zilnic pe stradă tot mai multe mașini electrice (astăzi am intrat într-o reprezentanță auto și jumătate dintre mașinile expuse erau electrice), vedem tot mai multe panouri solare, în principalele metropole se înlocuiesc mijloacele de transport în comun de la carburanți convenționali la electrice, în viitorul foarte apropiat se preconizează trecerea la încalzirea cu pompe de căldură (inclusiv unde locuiesc eu), în principiu grija față de ambient ar trebui să devină pentru fiecare o prioritate.

Privind dintr-o anumită perspectivă, interdicțiile de a circula masiv și mai ales cele de noaptea conferă naturii un mare respiro. Trebuie să ne gândim serios când va trebui să ne reluăm rutina după pandemie la acest aspect, să promovăm și să încurajăm această politică foarte necesară a Energiei Verzi!

Roxana Șerban, Como (Italia)

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.