Bagati CNP-ul la inchisoare!

aprilie 24, 2008 0

CNP-Codul Numeric Personal. La el ma refer, la amanuntul care sta in calea fericirii electorale a simpaticului domn Sorin Oprescu.
Lucrurile stau in felul urmator: candidatul „independent” (dar „dependent” totusi de un numar de semnaturi) nu poate participa la cursa electorala din iunie pentru ca exista mai multe semnaturi de sustinere (suficient de multe, se pare, pentru ca aceasta candidatura sa nu fie valida) care ies din cadrul legal – in loc sa fie consemnate seria si numarul de buletin, ele sint insotite numai de CNP.  
Exista un curent de opinie publica tot mai viguros al carui mesaj este acesta: „Doctorul” trebuie lasat sa candideze indiferent daca are asigurate sau nu conditiile legale pentru asa ceva.
O paranteza: acum citeva luni, Cotidianul a publicat un sir de materiale de presa in care personaj principal era acelasi Sorin Oprescu, de data asta nu in calitate de politician, ci in calitate de profesor universitar. Nici dupa consumarea unei anchete care l-a scos basma curata pe domnul Oprescu nu a reiesit ca acesta ar fi indeplinit conditiile legale pentru a urca la nivel academic.
Si atunci, s-a format un curent de opinie solid al carui mesaj spunea sec: poate ca dl. Oprescu nu a bifat toti pasii necesari pentru a deveni profesor, dar trebuie lasat sa predea ca profesor si sa conduca la Facultatea de Medicina pentru ca, in fond, e un tip simpatic si „le spune pe nume”.
Foarte curind, vom afla rezultatul contestatiei depuse de cel care joaca rolul de victima de lux (a lui Geoana? a lui TBasescu? a sistemului ticalosit in genere?).
Pina atunci, am o propunere radicala, inspirata de o replica folclorica data de Irina Loghin (in legatura cu RASDAQ): bagati CNP-ul la inchisoare, de vreme ce ii creaza atitea probleme domnului Oprescu! Si, pentru ca totul sa fie desavirsit, faceti cumva ca titlul de primar al Bucurestiului sa ii revina domnului Oprescu, fie si la masa verde!
UPDATE. Contestatia lui Sorin Oprescu a fost respinsa. Ramine cale libera, deci, pentru scenariul de mai sus.
  

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.