”Barna a câștigat alegerile, nu Cioloș. PLUS a fost un partid de emailuri. Când au votat oameni fizic, USR a câștigat”

”Barna a câștigat alegerile, nu Cioloș. PLUS a fost un partid de emailuri. Când au votat oameni fizic, USR a câștigat”

octombrie 3, 2021 0

Nemulțumiri majore în USRPLUS după alegerile interne soldate cu o mare ciudățenie: Dacian Cioloș a fost votat președinte al partidului, dar echipa lui Dan Barna a câștigat majoritatea în Biroul Politic Național, deși Barna a candidat și la președinția partidului, dar a pierdut alegerile!

Tabăra Barna a obținut majoritate în Biroul Național al USR PLUS, cu 14 mandate (57,32%) față de 8 mandate tabăra Cioloș (33,61%). Echipa Darău – Coliban de la Brașov a obținut două mandate (8,86%). Cifrele sunt valabile conform rezultatelor finale ale numărătorii voturilor, scrie G4Media, care prezintă și lista finală a membrilor Biroului Național:

1. Cătălin Drulă, vicepreședinte, USR PLUS la guvernare 2024
2. Vlad Voiculescu, vicepreședinte, Uniți, Reușim!
3. Dan Barna, vicepreședinte, USR PLUS la guvernare 2024
4. Ionuț Moșteanu, vicepreședinte, USR PLUS la guvernare 2024
5. Anca Dragu, vicepreședinte, Uniți, Reușim!
6. Allen Coliban, vicepreședinte, #Împreună USR-PLUS. Curaj pentru România
7. Claudiu Năsui, vicepreședinte, USR PLUS la guvernare 2024
8. Dragoș Tudorache, Uniți, Reușim!
9. Cristian Ghinea, USR PLUS la guvernare 2024
10. Vlad Botoș, USR PLUS la guvernare 2024
11. Andrei Lupu, Uniți, Reușim!
12. Stelian Ion, USR PLUS la guvernare 2024
13. Lucian Stanciu-Viziteu, USR PLUS la guvernare 2024
14. Cristina Prună, USR PLUS la guvernare 2024
15. Oana Țoiu, Uniți, Reușim!
16. Silviu Dehelean, USR PLUS la guvernare 2024
17. Cătălin Teniță, #Împreună USR-PLUS. Curaj pentru România
18. Radu Mihaiu, USR PLUS la guvernare 2024
19. Ioana Mihăilă, Uniți, Reușim!
20. Liviu Mălureanu, USR PLUS la guvernare 2024
21. Radu Miruța, USR PLUS la guvernare 2024
22. Dragoș Pîslaru, Uniți, Reușim!
23. Radu Panait, USR PLUS la guvernare 2024
24. Monica Berescu, Uniți, Reușim!

 

Cum e posibil ca susținătorii lui Dan Barna să nu fi reușit alegerea acestuia ca președinte al USRPLUS, de vreme ce ei au reușit să câștige majoritatea în forul suprem de conducere?

O posibilă explicație a prezentat-o în exclusivitate pentru VoxPublica.ro, sub anonimat, un participant la votul intern:

”Se vede ce știam deja: PLUS a fost un partid fără oameni, un partid de ID-uri și adrese de email în spatele cărora nu se află membri fizic de partid, pentru că atunci când ne-am reunit fizic, la congresul de sâmbătă, s-a văzut foarte clar că membri USR sunt majoritari. Pur și simplu, așa cum au mai apărut suspiciuni privind corectitudinea votului înainte, cei de la PLUS au pus în mișcare morișca lor online, votând nu oameni fizic pentru președinte, ci nick-name-uri și adrese de email. Cum vă explicați că aceiași oameni care au votat masiv cu candidații USR la congres nu l-ar fi votat pe Dan Barna președinte? Nu are nicio logică. E clar că, fiind online și nu cu oameni pe viu, alegerile câștigate de Cioloș au fost viciate. Dar asta e, mergem mai departe. Oricum, noi avem majoritatea în Biroul Național, nu cei de la PLUS, iar deciziile majore ale USR vor fi luate de Biroul Național, nu de președinte. Deci Dan Barna a câștigat conducerea USR, nu a pierdut-o”.

 

Membrii USR PLUS au votat ca „PLUS” să fie scos din denumirea formațiunii politice, alegerea fiind influențată de cei din USR, care, potrivit surselor din partid citate de Digi 24, sunt nemulțumiți de alegerea lui Dacian Cioloș, fost lider PLUS, ca președinte.

Totodată, aceștia au decis să modifice și sigla partidului, astfel rămânând doar cea a USR.

„Pare că din ură față de colegii din fostul PLUS, majoritatea din Congres a decis să schimbăm sigla, cu încălcarea art 2 alin (3) din Protocolul de fuziune, votat in Congres si inregistrat la tribunal. Noua siglă votată: https://media.hotnews.ro/media_server1/image-2016-10-27-21380012-0-usr-semn-permanent-scut.jpg Tristuț. Drive-ul intern al partidului nostru trebuie ar trebui să fie colaborarea, nu ura. Hai să trecem peste falii, oameni buni!”, a scris deputatul USR Mihai Polițeanu pe un grup intern al partidului.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.