"Base-dictator", "Justitia lui Base". Ce nu apare in raportul CE?

iulie 23, 2008 0

Din raportul pe care presa noastra il discuta intr-un registru estival lipsesc citeva dintre marile „obsesii” nu doar mediatice pe care nu e zi sa nu le auzim.
Una dintre „ideile de baza” ale artileriei mediatice autohtone e aceea ca Basescu e un dictator. Ca Romania e o dictatura – prezindentiala – sau ca, varianta soft, daca nu e inca, nu mai are mult pina cind va ajunge acolo. Ca nu va trece mult pina cind in tara noastra va fi mai rau decit in Belarus.
A doua: ca justitia e subordonata intr-un chip samavolnic lui Traian Basescu si ca lucreaza la comanda. Ca urmareste, directionata de la Cotroceni, sa puna pete pe inocenta lui Nastase, Mitrea, Voiculescu, Pacuraru, etc, etc.
Nici una dintre aceste doua idei nu se regaseste in Raport. Dimpotriva! Parlamentul e dur atacat. Si Guvernul. Si CSM-ul. Parlamentul acela „demonizat” de Basescu, de „o parte a presei” si de „o parte a societatii civile”. Guvernul condus de un „premier european”, CSM-ul in care e plin de „somitati” ale justitiei.
Acum, desigur, responsabilii cu imprastierea petardelor de tipul celor de mai sus vor gasi replica si la asta: probabil ca, intre altele, vor spune ca institutia numita Comisia Europeana e subordonata lui Traian Basescu sau ca macar are fir scurt cu acesta.
Problema e ca tot ei ne spun de 3 ani si mai bine ca TBasescu nu e dorit de UE, ca nu are fata de presedinte european, ca e un „mirlan” pe care nu il baga nimeni in seama de la Bruxelles. Atunci, cum se face ca ii dau dreptate?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.