Basescu-anticonstitutional?

octombrie 27, 2009 0

Nu e zi in  care sa nu aud de citeva ori, uneori de zeci de ori, ca TBasescu a actionat anticonstitutional in chestiunea desemnarii premierului.
Fraza aceasta – standard! – pare sa fie nelipsita din pachetelul de vorbe pe care il primesc de la partid liberalii si social-democratii.
Ideea e, pe scurt, asta: Traian Basescu desconsidera Constitutia Romaniei pentru ca nu vrea sa desemneze drept premier pe cel nominalizat de majoritatea nou creata.
La un moment dat, cei din PSD amenintau ca vor face o sesizare la Curtea Constitutionala in legatura cu aceasta chestiune, spuneau ei, inacceptabila dpdv constitutional. Era secondati, cu vocea mai scazuta e drept, de liberali in intentia lor.
FAPT e ca, din ce stiu eu, nici pina azi nu a fost facut o asemenea sesizare. Oare de ce? – cred ca merita sa ne punem serios aceasta intrebare. Si cred ca tb sa ne si raspundem: pentru ca sansele de reusita la CCR tind spre zero.
Constitutia spune clar ca presedintele DESEMNEAZA, iar Parlamentul evalueaza aceasta desemnare – ori cu plus, ori cu minus. Altfel ar fi stat lucrurile daca Romania ar fi fost o republica parlamentara (atunci, majoritatea din parlament si-ar fi putut impune premierul dorit). Or, cum nu e, nu putem sa consemnam decit rafale de perdele de fum ale unor politicieni care repeta mecanic niste aberatii pe post de mari adevaruri.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.