Băsescu, garantat acum şi de Onţanu !

octombrie 21, 2009 0

Mă întreb cine din PSD îl susţine pe Mircea Geoană dacă jumătate din partid e ocupată cu declaraţiile de loialitate faţă de Băsescu 🙂 ! Cel mai recent pe listă – şi cred că nici pe departe ultimul ! – e primarul de la sectorul 2, Neculai Onţanu. Declaraţia lui aici.

Onţanu şi-a pregătit terenul încă de acum cîteva săptămîni, printr-un comunicat într-o limbă română aproximativă şi cu argumente la fel de şchioape.  (De data asta, textul pare măcar să fi trecut pe la un cap limpede, ceva…). Primarul de la 2 pare foarte preocupat de comportamentul aleşilor neamului, dar n-am auzit să fi avut vreodată o luare de poziţie în acest sens în organizaţia Bucureşti, al cărei preşedinte executiv era.
Onţanu a fost exclus, pentru că trădarea a fost ostentativă: fix în ziua cînd Geoană şi-a înregistrat candidatura la BEC. Cel mai interesant mi se pare însă modul în care Vanghelie încearcă să scuze, printr-un discurs înlăcrimat, schimbarea de orientare a lui Onţanu şi care s-ar putea rezuma printr-un fel de „nu e el însuşi cînd spune asta”. Să nu ne pripim să dăm într-un coleg aflat, după toate aparenţele, în stare de „nebunie temporară”, noi suntem mai buni şi mai înţelepţi ca duşmanul, vom ierta şi vom fi liberi etc. Strategia de ultim moment a PSD e să dea vina pe şantajul la care toţi susţinătorii pesedişti ai lui Băsescu ar fi supuşi de către forţe oculte cu rădăcini în PD-L. N-am auzit încă nici o explicaţie plauzibilă. Dar dacă aş fi în PSD, aş vorbi probabil de ritmul susţinut în care se fac reabilitările blocurilor în sectorul 2, profiturile potenţiale pe care le bagă în buzunarul unora şi altora aceste lucrări, Ministerul dezvoltării regionale (condus de PD-L) care alocă banii şi stabileşte priorităţile ş.a.m.d. Cum nu sunt în PSD, aştept varianta lor.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.