Basescu grogy: Adriana Saftoiu se autosuspenda de la Cotroceni!

martie 28, 2007 0

Traian Basescu e pe cale sa intregistreze cu adevarat cea mai grea lovitura de cind este presedinte al Romaniei. Nu il „indoaie” adversarii, ci gestul unuia dintre cei mai apropiati aliati: consiliera sa, Adriana Saftoiou. Informatia cu pricina a explodat cu citeva zeci de minute in urma si e pe cale sa puna in paranteza mai toate stirile importante ale serii.
Adriana Saftoiu, spune rumoarea confirmata de mai multi democrati, si-a inaintat demisia sefului statului, divergentele dintre cei doi fiind datorate rolului pe care fosta sefa a Cancelariei Prezidentiale, Elena Udrea, continua sa il joace in contul Cotroceniului. De altfel , pentru cine stie cite ceva din „bucataria” prezindentiala, „nepotrivirea de caracter” dintre Udrea si Saftoiu e de notorietate.
La prima mina, dupa datele – sarace – care sint acum in piata, Traian Basescu refuza sa ia in calcul o eventuala demisie a celei numite inclusiv de seful statului „Pufuletz”. Chiar si in asemenea conditii si chiar daca lucrurile se vor reintoarce la matca lor de pina acum (la aceasta ora, inca e posibil asa ceva), faptul ca rabufnirea Adrianei Saftoiu fata de Traian Basescu a ajuns de notorietate publica provoca presedintelui o paguba importanta.
Da, sint pline cimitirele cu oameni de neinlocuit. Dar, intr-o situatie precum e aceasta, psihologic, Traian Basescu inregistreaza o grea lovitura. In plus, seful statului deconteaza serios si la nivelul perceptiei publice: e parasit de cel mai fidel si mai cuminte – cel putin aceasta este perceptia dominanta – consilier pe care l-a avut ca presedinte.
Prin urmare, daca rumoarea serii se va confirma 100% si daca lucrurile vor evolua in sensul acesteia, putem spune deja ca nu suspendarea pe care i-a putea-o dicta Parlamentul lui Traian Basescu ii va scadea acestuia din cota, ci autosuspendarea – pe motive de gelozie profesionala – a Adrianei Saftoiu.
In fine, haideti sa recunoastem ca acesta este scenariul la care nu s-a gindit nici un „analist” politic. Pe de alta parte, daca lucrurile stau asa cum ele se prefigureaza acum, ce scenarii de filme se vor putea scrie in viitorul imediat!
Uf! Ce seara!   

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.