Basescu – motiv pentru a reactiona altfel fata de Mircea Dinescu?

noiembrie 15, 2009 11

Am vazut ca a continuat spectacolul (de caterinca?) in legatura cu incidentul de la Cetate de simbata trecuta, cind Mircea Dinescu nu a fost lasat de Traian Basescu sa spuna nici doua vorbe la un miting electoral al presedintelui.
Dinescu i-a cintat un cintec in emisiunea de la RTV  de vineri seara si a lasat sa se inteleaga ca ii va pune pe oamenii lui Basescu sa ii plateasca curentul: „O sa văd nota de plata de luna trecuta, sa-mi plateasca curentul. Nu-mi venea sa cred ca mi se intampla asta la mine acasa!”.
Basescu, la rindul sau, i-a dat doua revere ascutite la „Nasul”: „Foarte bine, frate Dinescule, dar lasă-mă, domnule! La ce vrei să vii pe scenă cu mine să spui lucruri simpatice, când tu în fiecare seară mă faci în toate felurile? E o chestie de demnitate. Tu crezi că eu, Traian Băsescu, pot să vin să stau lângă tine sau să te primesc lângă mine când tu în fiecare seară mă faci în toate felurile, spui toate minciunile cu putinţă şi îţi mai miroase şi gura a petrol? Faci toate lucrurile astea şi vrei să… ” & „Da. Faci lucrurile astea şi pe urmă vrei să vii ca şi cum nimic nu s-a întâmplat? Vii pe scenă cu mine la un miting electoral care nu era al lui, era un miting organizat pentru candidatul la preşedinţie. Mai şi spui pe urmă – sigur, eu ştim, pentru că a transmis invitaţia – că vrea după miting să mergem să mâncăm la el. Cum să stau, mă frate, să mănânc din farfuria ta când tu în fiecare seară faci ce faci? „.
Am avut si eu in aceasta saptamana care se incheie mai multe discutii despre acest scandal despre care cred in continuare ca e artificial si, in orice caz, ca e mult umflat. La un moment dat am auzit una tare de tot de la un simpatizant liberal: Basescu a procedat gresit fata de Dinescu si din ratiuni strategic-electorale. Cum asa, am zis? L-a atacat pe Dinescu, i-a atacat pe moguli, si-a jucat cartea clasica de campanie – am completat.
Nu! Dinescu a simpatizant liberal si e simpatizat de liberali. „Petrolist” – cum ii spune chiar Basescu. Or, in turul doi, Basescu are nevoie de voturile liberalilor. Voturile celor de la PNL ar putea sa faca diferenta. Iar Traian Basescu munceste deocamdata sa le cistige doar in regim de „part-time”.
Amicul meu vorbea serios. Tine ipoteza pe care construia el?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.