Basescu nu mai e Presedinte al Romaniei. Pe cine punem in loc?

martie 22, 2007 0

Ca sa nu se panicheze nimeni, ma grabesc sa spun ca nu sint in posesia nici unei exclusivitati. Traian Basescu este in continuare Presedintele Romaniei. Cindva, el nu va mai fi; unii (majoritatea parlamentara de astazi) vor ca aceasta fatalitate sa se intimple foarte repede.
Insa, pina cind se va ajunge la acel moment inevitabil, putem doar specula. Putem, deci, formula inclusiv scenarii.
Sa presupunem, prin urmare, ca, in curind – peste o luna, doua sau chiar mai devreme, cum doriti dumneavoastra – Traian Basescu va fi in situatia in care nu va mai avea nici o tangenta directa cu functia numarul unul in statul roman.
Cind se pune problema succesiunii unui presedinte de tara, exista, mai mereu, un lot de prezidentiabili. Din ce e acum pe piata politica autohtona, in afara lui Traian Basescu, doar Gigi Becali si-a afirmat dorinta puternica de a accede la functia suprema. Asadar, cine ar mai fi, in afara exoticului personaj?
CINE AR FI PREZINDENTIABILII?
Tariceanu e consumat, Vadim, la fel; Mircea Geoana, victima prea multor prostii ca sa mai fie luat in serios; Boc, prea servil, ca si Videanu, ca si Blaga; Stolojan, doar un mit; Voiculescu, numai o gluma (proasta, dupa parerea mea); Iliescu, trecut si el si, in plus, in situatia de a sta legal in afara acestui joc politic; Ioan Rus, prea ascuns, etc.
Sa ne intelegem bine: nu vreau sa sugerez ca Traian Basescu e unica solutie cu putinta. Stau numai sa ma intreb cine ar putea veni in locul lui? Ca sa folosesc un limbaj la moda: cine ar avea cu adevarat fatza de presedinte? Cine, cu temei, e prezidentiabili? Marturisesc ca, pentru mine, sa raspund la aceaste intrebari e al dracului de greu. Dar pentru dumneavoastra? Sint ochi si urechi la ce imi veti spune. Ce va propun e un joc, din care, sper sa cistigam cu totii.
 PE CINE PUNEM IN LOCUL LUI TRAIAN BASESCU?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.