Felix – Motanul curentat

martie 23, 2007 0

Discutam cu o cunostinta de data recenta despre posibile asemanari intre Dan Voiculescu si doua personaje de film jucate de doi actori celebrii. Eu ziceam ca “Felix” ar aduce destul de mult cu Buster Keaton; ca si personajul pe care marele actor il plimba prin mai multe filme, si Voiculescu comite boacane in serie cu cea mai serioasa si mai solemna mutrisoara cu putinta. El, amicul de data recenta, imi vorbea despre “Joker”-ul lui Jack Nicholson – cinic, demonic.

Acum, dupa ce am citit stenograma de la asa zisele consultari de la Cotroceni si, mai ales, dupa ce mi-am revenit din hohotele de ris care au insotit lectura scrisorii pe care liderul PC si Rodica Stanoiu i-au adresat-o lui Franco Frattini sint convins ca nici eu, nici interlocutorul meu despre care v-am vorbit mai sus nu avem dreptate.

Jignim acest personaj daca il comparam cu altcineva. Voiculescu e unic, irepetabil si incomparabil.

Iata numai doua exemple. Intii, o mostra de ironie voiculesciana, cu trimitere directa la Comisarul European pentru Justitie: “Ati vorbit despre Romania destul de des. Totusi, nu am reusit sa va intelegem corect. Poate este vina noastra”. Apoi, o amenintare a la Voiculescu, in caz ca domnul Frattini (care nu stia cine este Dan Voiculescu) refuza sa discute cu parlamentarii romini: “In caz contrar, vom respinge public comentariile dumneavoastra pe care le vom considera incorecte si insultatoare”.

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Doua vorbe vreau sa mai spun. Daca e sa glumesc, as zice ca facind dovada repetata ca e in stare sa ofere astfel de prestatii – care mustesc de un umor caragialesc – seful PC mai merita inca o tura in Parlament; intretine buna dispozitie din cind in cind, e clovnul – securist de serviciu. Daca e sa vorbesc serios, atunci sint foarte scurt: acestui om ii lipsesc citeva doage. Parerea mea!

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.