Băsescu: opt dintr-o lovitură!

ianuarie 16, 2008 0

Să fie urmărire penală! Băsescu şi-a dat azi binecuvîntarea, la pachet, în urma cererilor separate venite din partea DNA şi a Parchetului de pe lîngă Curtea de Casaţie pentru începerea urmăririi penale împotriva unor miniştri mai vechi şi mai noi.  Se întîlnesc astfel în aceeaşi oală Adrian Năstase, Miron Mitrea, Victor Babiuc, Paul Păcuraru, Tudor Chiuariu, Codruţ Şereş, Zsolt Nagy, şi Traian Remeş. Să le fi dat Băsescu  startul simultan procurorilor de la DNA şi celor de la numitul Parchet, ca să-i facă să se ia la întrecere, sau ca să pară lista mai bogată la impresia artistică a opiniei publice? Eu merg pe a doua variantă.
Comentatori mai firoscoşi cred că Băsescu a făcut o selecţie de inamici politici personali mai vechi şi mai noi şi că această binecuvîntare vrea să fie o sperietoare şi pentru alţii. N-aş zice asta cîtă vreme nu există dovezi  că Băsescu s-a făcut că nu vede cereri care i-ar privi pe alţi miniştri. Nepermis ar fi fost dacă preşedintelui i-ar fi dat prin cap să spună că nu avizează aceste cereri, ca să nu fie acuzat că îşi reglează conturi personale prin intermediul Justiţiei.

P.S.

De la „ce-ai făcut în ultimii cinci ani?”, am ajuns la trecutul îndepărtat. Mai lipseşte să asistăm la dezvăluiri despre greşelile comise în prima lor copilărie de oamenii noştri politici, de parcă nu le-ar ajunge izbînzile de tot felul din ultimii ani.  Asta mi se pare o glumă proastă, indiferent din partea cui a pornit.  Nu-i iau apărarea Noricăi Nicolai care, după mine, a greşit peste poate cînd cu operaţiunea votului nepoatei în Senat.Ceea ce detest  e procedeul şi precedentul, care în acest caz înseamnă să răscoleşti în trecutul cuiva pînă îi găseşti,  dacă nu un schelet în şifonier, măcar o pisică îngropată în spatele casei.

 

 

                            

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.