Basescu & politica sa externa

martie 18, 2009 0

Un excelent dosar facut de doua din numele tinere, cu voce proaspata si foarte bine calibrata, care scriu despre politica externa in presa autohtona – Octavian Manea & Ileana Racheru, in revista 22:
La 14 decembrie 2004, data la care Traian Basescu a castigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, politica externa a Romaniei mai avea de atins unul dintre cele doua mari obiective afirmate in relatiile cu Occidentul – aderarea la UE, vazuta de proaspatul presedinte drept „un obiectiv major“ care trebuia realizat la 1 ianuarie 2007. Totodata, politica externa a Romaniei necesita stabilirea de noi obiective, iar in acest context revitalizarea si imbunatatirea relatiilor cu cateva state vecine au definit o noua strategie, asumata public de presedintele Basescu. Acest lucru nu presupunea, insa, renuntarea la raporturile privilegiate cu Occidentul.
Va prezentam un bilant al politicii externe a presedintelui Traian Basescu, dupa patru ani de mandat. Analizam principalele dosare de politica externa a Romaniei, asa cum au fost creionate inca din primele luni ale anului 2005.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.