Basescu vrea jos "textila" subtire a responsabilitatii de pe PNL

octombrie 14, 2008 0

Nu avem, deocamdata, stenograma cu privire la ceea ce s-a discutat azi, intr-o sedinta blitz, in CSAT. Nu avem, deci, toate vorbele.
Pe de alta parte, avem doua perspective ale unora dintre partile care au fost prezente la masa.
Avem un moment retoric-patetic reusit la Calin Popescu-Tariceanu – cind e vorba de a cheltui banul public si cind are de ales intre oameni si tancuri, premierul zice ca alege prima varianta.
Dar avem si ghiulea de mare impact la TBasescu, „ghiulea” confirmata chiar de un om din tabara lui CPTariceanu (anume, Cristian David): date „ciudate” cu privire la achizitia a pese 2000 de masini de catre MIRA. TBasescu a vorbit despre 300 de Loganuri care costa 11.700 de euro si pe care au fost puse „dotari” de 45.000 de euro.
Dam putin filmul inapoi: de vreo 3 saptamani incoace, dupa ce au fost unii dintre cei care au aprins focul, liberalii pozeaza in pompierii de serviciu ai natiunii. Spun ca altii sint inconstienti, populisti si iresponsabili si ca doar ei sint politicieni RESPONSABILI. Au jucat de multe ori, mai ales pentru presa, sceneta responsabilitatii, au cintat pe mai multe voci arii ale decentei si prudentei. Nu mai departe decit azi, CPTariceanu a suspendat sedinta Guvernului pentru ca oamenii de la doua ministere nu venisera cu temele facute. (in plus, la sfirsitul conferintei de presa din aceasta dupa amiaza, Premierul a spus ca reduce drastic salariilor celor care lucreaza la agentii ale statului, desi, Cotidianul a dovedit asta recent, el insusi le majorase nesimtit de mult).
Ei bine, cind faci pe responsabilul si cind intr-un minister important banalele masini Logan costa cit costa si mai ales sint dotate pe sume socant de mari, atunci haina de toamna pe care incearca sa o imbrace PNL sta ca dracu. Intre altele, aceasta este, cred eu,  una din directiile atacului de astazi, oarecum neobisnuit prin decorul ales, executat de Traian Basescu la adresa Guvernului: sa arate ca, desi pretinde ca are haine fine pe el,  „Imparatul (premierul, Guvernul) e gol!”.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.