BBC: detaliile divorțului din familia cu 130 de miliarde de dolari. ”Bill Gates făcea liste cu avantajele și dezavantajele căsătoriei”

BBC: detaliile divorțului din familia cu 130 de miliarde de dolari. ”Bill Gates făcea liste cu avantajele și dezavantajele căsătoriei”

mai 4, 2021 0

„După ce ne-am gândit multă vreme şi după ce am încercat totul pentru ca relaţia noastră să meargă mai departe, am decis să punem capăt mariajului. Nu credem că mai putem continua împreună ca un cuplu”, se arată într-o declaraţie comună, postată de cei doi soți Gates pe conturile personale de Twitter, în ceea ce a devenit deja divorțul Planetei.

Bill şi Melinda Gates au mai precizat că în cei 27 de ani petrecuţi împreună au crescut „trei copii incredibili” şi au pus bazele unei fundaţii care „ajută oamenii din întreaga lume să trăiască vieţi sănătoase şi pline de beneficii”.

„Împărtăşim încrederea în această misiune şi vom continua să lucrăm împreună în cadrul acestei fundaţii, dar nu credem că mai putem continua împreună ca un cuplu, în următoarea etapă a vieţii noastre. Solicităm respectarea intimităţii noastre şi a familiei noastre”, se arată în declaraţia comună a lui Bill şi Melindei Gates.

Bill Gates se situează în prezent pe locul 4 al celor mai bogaţi oameni din lume, conform revistei Forbes. Averea sa, la data de 3 mai 2021, era estimată la valoarea de 130,5 miliarde de dolari.

Melinda Gates este considerată una dintre cele mai influente femei din lume.

Încurajată de tată să meargă la o facultate de stiințe exacte, Melinda a intrat la Academia Ursuline, din Dallas, unde a studiat informatica.

În 1982, Melinda Gates și-a dat licențele: una în informatică, alta în studii economice, la Universitatea Duke, apoi a intrat la un master pentru Administrarea Afacerilor, tot la Duke. După terminarea studiilor, Melinda visa să lucreze pentru IBM, însă a decis să meargă la un interviu pentru Microsoft, în Seattle. A fost angajată în 1987, pe postul de inginer.

Bill Gates și Melinda s-au cunoscut la un picnic organizat de companie și s-au plăcut imediat.

„În primul weekend romantic petrecut împreună, am adus un puzzle cu Turnul Eiffel, de 1.800 de piese, pe care Bill și cu mine l-am terminat în două zile”, declara Melinda, într-un interviu acordat în 2014 revistei Elle.

Au început să se întâlnească și, așa cum a explicat Bill într-un documentar Netflix, amândoi au început rapid să-și dezvolte sentimente puternice unul față de celălalt: „Nu existau decât două posibilități: fie ne despărțim, fie ne căsătorim”.

Melinda a explicat că a descoperit că Bill era metodic chiar și în „problemele sufletului”, scriind liste pe o tablă albă cu „avantajele și dezavantajele căsătoriei”.

S-au căsătorit în 1994 pe insula Lanai, Hawaii, angajând toate elicopterele din zonă, astfel încât să nu existe oaspeți nedoriti care să zboare peste nunta lor, potrivit presei locale.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.