Beatrice Mahler, de la eroina pandemiei la acuzații de falsuri și legături ”foarte apropiate” cu ex-ministrul Bodoc (PSD)

Beatrice Mahler, de la eroina pandemiei la acuzații de falsuri și legături ”foarte apropiate” cu ex-ministrul Bodoc (PSD)

mai 17, 2021 0

Șefa Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” este fără îndoială una dintre cele mai populare voci ale lumii medicale românești în acest ultim an de criză sanitară totală provocată de pandemia SARS-CoV-2.

Betrice Mahler nu doar că a apărut în public cu mare șarm, a respins atacuri suburbane ale celor care contestau eforturile medicilor și a reușit să-și contrazică oponenții iresponsabili cu calm și argumente concrete, dar a fost și una dintre eroinele acestei bătălii cumplite.

N-a lipsit din spital, a trecut prin momente dificile de viață și de moarte, și-a văzut colegii infectându-se din cauza epidemiei de fake news care a produs multe îmbolnăviri inutile și un asalt asupra spitalelor, a avut de-a face și cu hoarde care au luat cu asalt clădirea pentru că le murise un apropiat și n-au înțeles că vinovații sunt dincolo de gardul de la ”Marius Nasta”, nu printre cadrele medicale care făceau eforturi supraomenești.

Toate acestea și nu numai au făcut din șefa Institutului o persoană foarte respectabilă.

Dar iată că, mai nou, apar în spațiul public acuzații la adresa ei menite să-i mai umbrească din aura pe care și-a creat-o pe merit și pe bună dreptate în această perioadă. 

Ele nu sunt de natură penală, în sensul ca Beatrice Mahler să fie parte într-o anchetă, dar leagă persoana sa de alte fapte și personaje nu tocmai onorabile, cum este cazul fostului ministru PSD al Sănătății, Florian Bodoc, pus sub urmărire penală de DNA.

Fără a ne asuma câtuși de puțin veridicitatea acestor acuzații, le aducem în spațiul public cu rezerva că Beatrice Mahler nu a răspuns față de cele imputate, dar cu nevoia de a clarifica aceste informații și dacă ele o fac sau nu, direct sau indirect, responsabilă de faptele compromițătoare expuse mai jos.

Acuzațiile aduse de ziarul Curentul șefei de la ”Marius Nasta”

 • ”Foarte apropiată de Florian Bodog, Beatrice Mahler a fost numită director medical interimar al Institutului Marius Nasta, în aprilie 2017, la trei luni după ce impostorul politician PSD a fost numit ministru al Sănătății, iar după alte opt luni a fost instalată ca manager interimar al institutului de același protector, acum inculpat de DNA pentru că și-a stipendiat din bani publici o altă protejată.
 • Pentru Mahler, în anul 2017, Bodog a demis-o ilegal, după cum avea să constate Curtea de Apel București prin Hotărârea 5330 din 13 decembrie 2018, pe Gilda Georgeta Popescu, care câștigase postul de manager al Institutului Marius Nasta prin concurs în 2016. Curtea de Apel a anulat ordinul lui Bodog R/1413/11.12.2017 și a dispus reinstalarea Gildei Popescu în funcția de manager ocupată acum de Mahler.
 • Bodog și Ministerul Sănătății au făcut recurs iar Mahler a depus și ea, în nume personal, cerere de intervenție la Înalta Curte, primul termen de judecată fiind programat în octombrie 2021.
 • Explicația pentru care Mahler a intervenit în procesul fostei managere e simplă: mironosiței îi țâțâie fundul pentru încălcările repetate ale prevederilor legale pe care le-a comis în funcția de manager și i-e frică de răzbunarea Gildei Popescu atunci când se va întoarce la conducerea Institutului.
 • Până atunci însă, Mahler va trebui să explice procurorilor de ce nu a declarat în declarațiile sale de avere și în declarațiile depuse la Agenția Națională a Medicamentului sumele primite de la companiile farmaceutice.
 • Conform datelor făcute publice de Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, în perioada 01.01.2016 – 26.06.2018, Beatrice Mahler a încasat zeci de mii de lei de la mai multe companii: Angelini Pharmaceuticals, Astra Zeneca, Terapia SA, Chiesi România SRL, TOTEM COMMUNICATION, BOEHRINGER INGELHEIM,
  CHIESI ROMANIA, CIPLA EUROPE NV ANTWERP SUCURSALA BUCURESTI, NOVARTIS PHARMA SERVICES ROMANIA SRL, AIR LIQUIDE VITALAIRE ROMANIA SRL.
 • Mahler era obligată să declare aceste venituri la Agenția Medicamentului precum și în declarațiile de avere. Nu a făcut-o, comițând nu mai puțin de 6 infracțiuni de fals pentru a ascunde sumele primite.
 • Astfel, la Agenția Națională a Medicamentului, în 2016, 2017 și 2018, Mahler nu a consemnat toate sumele primite și declarate ca achitate de plătitorii de venituri din domeniul farmaceutic, iar din declarațiile de avere depuse în anii 20172018 și 2019, respectivele sume primite în anii fiscali anteriori lipsesc cu desăvârșire.
 • Avertizori de integritate din Institutul Marius Nasta ne-au declarat că respectivele companii sunt chiar furnizori ai spitalului, ceea ce înseamnă că Mahler a încălcat chiar și regimul incompatibilităților din Legea 95/2006, în calitatea sa de director medical și manager, unele sume fiind încasate după data numirii sale, 13.04.2017.”

Sursa foto principal: Libertatea

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.