Beregata lui Geoană îl tentează şi pe Mădălin Voicu. Berceanu, 24 de directori dintr-o lovitură

decembrie 23, 2008 0

Mădălin Voicu îi vrea şi el beregata lui Geoană. L-am auzit puţin mai devreme povestind la Realitatea că era să se bată cu el. L-au calmat Marian (Vanghelie) şi Miron (Mitrea). Geoană umblă să-l gonească din partid pe Voicu. Dirijorul se ţine tare. Am mari îndoieli că Geoană îl va da afară din PSD, chiar dacă partidul a ajuns la putere. Sînt prea mulţi cei din PSD care n-au primit nimic şi care văd în Geoană un lider de paie.
Cei 24 de directori daţi afară azi de Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, probabil că se vor întoarce la funcţiile lor prin sentinţă judecătorească. Cei care vor da ministerul în judecată, cei care nu, la revedere! Măsura mi se pare de un populism ieftin, dar cu efecte costisitoare. Avocaţii specializaţi în asemenea procese nu numai că ştiu să le cîştige, dar obţin de obicei şi daune frumoase pentru clienţii lor.
Povestea cu plafonarea salariilor şefilor de agenţii, anunţată de Boc, îmi dă presimţiri negre. Nu că aş plînge de mila „plafonaţilor”. Mă tem însă că aceste măsuri sînt pregătirea de artilerie pentru anunţul că la buget nu intră destui bani. Deja plata salariilor bugetarilor întîrzie cu cîte o săptămînă. Chiar mai mult. S-ar putea să vină rîndul pensiilor. Apelul lui Boc la solidaritate socială s-ar putea să mai însemne ceva. Că promisa majorare a salariilor profesorilor nu va avea loc prea curînd. Probabil că vina va fi aruncată pe criză şi pe „greaua moştenire”.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.