Biden: ”Putin e criminal. Va plăti!”. Președintele SUA întoarce foaia după relația lui Trump cu ”țarul” de la Kremlin

Biden: ”Putin e criminal. Va plăti!”. Președintele SUA întoarce foaia după relația lui Trump cu ”țarul” de la Kremlin

martie 17, 2021 0

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a declarat, într-un interviu acordat rețelei ABC, miercuri 17.03.2021, că este de acord cu afirmația că omologul său rus, Vladimir Putin, este un „criminal” și a avertizat că „va plăti consecințele” pentru că ar fi încercat să-i submineze candidatura la alegerile din 2020. Conversația a fost condusă de jurnalistul George Stephanopoulos.

Pe lângă faptul că a vorbit despre controversa cu care s-a confruntat guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, Biden a explicat că la sfârșitul lunii ianuarie a vorbit telefonic cu Vladimir Putin, pe care l-a avertizat cu privire la un potențial răspuns pentru intervenția Rusiei în favoarea lui Donald Trump, în alegerile din SUA.

„Am avut o discuție lungă, îl cunosc relativ bine”, a adăugat președintele, care a fost vicepreședinte al lui Barack Obama (2009-2017).

„I-am spus: te cunosc și tu mă cunoști; dacă stabilesc că acest lucru s-a întâmplat, atunci să fii pregătit”, a spus Biden, care a adăugat că” va plăti consecințele, în curând veți vedea „.

Președintele Statelor Unite a adăugat că „cel mai important lucru atunci când trebuie să te confrunți cu liderii străini și eu am fost nevoit să fac asta cu mai mulți dintre ei este să știi cine este persoana din fața ta”.

„Ei bine, atunci îl cunoașteți bine pe Vladimir Putin. Credeți că este un criminal?”, L-a întrebat Stephanopoulos.

„Hmm … Da!”, a răspuns Biden, care a spus că Putin „nu are suflet”. El a adăugat, totuși, că consideră posibil „să ne plimbăm și să mestecăm gumă pe acele probleme care sunt în interesul nostru comun.”

Declarația a marcat un puternic contrast cu refuzul ferm al predecesorului său, Donald Trump, de a spune ceva rău președintele rus.

În Rusia cuvintele lui Biden au provocat ostilitate.

Președintele Camerei inferioare a parlamentului (Duma), Vyasheslav Volodin, l-a acuzat pe Biden că a „insultat cetățenii țării noastre”, în prima reacție a unei autorități la interviul ABC. Parlamentarul a adăugat că „aceasta este isterie din cauza de impotenţă. Putin este președintele nostru și un atac asupra lui este un atac asupra Rusiei”, a spus oficialul rus.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.