Bill Gates a găsit soluția ca lumea să scape de pandemiile viitoare

Bill Gates a găsit soluția ca lumea să scape de pandemiile viitoare

octombrie 18, 2021 0

Deși se pare că începem să vedem sfârșitul celei mai grave părți a pandemiei COVID-19, mai este încă un drum lung de parcurs pentru a ajunge la imunitatea planetară.

Cu câteva zile în urmă, virologul german Christian Drosten a subliniat în podcast-ul său Coronavirus Update, că vaccinurile sunt cel mai bun mod de a „obține imunitate rezistentă pe termen lung”.

Iar „sfârșitul nu a venit încă”, potrivit lui Bill Gates, fondatorul Microsoft și recunoscut ca filantrop datorită muncii desfășurate de fundația care îi poartă numele de familie.

Acum, Gates a subliniat într-un raport publicat de fundația sa, singura soluție la pandemii.

nbsp;

„Singura soluție reală la această problemă este de a avea fabrici care pot produce suficiente doze de vaccin pentru toată lumea în 100 de zile. Este posibil”, spune Bill Gates, a cărui fundație a ajutat enorm la eradicarea bolilor virale din zonele sărace ale lumii, prin vaccinare.

Unele date care sunt departe de realitate, deoarece pe 14 septembrie, directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a indicat că doar 2% din vaccinurile administrate au fost aplicate în Africa.

31 de milioane de oameni au căzut pentru prima dată în sărăcie extremă

În acest fel, Fundația Gates asigură că „cei mai vulnerabili au fost cei mai afectați și probabil că vor fi cei care se vor recupera cel mai încet”.

În plus, raportul fundației sale menționează că alte 31 de milioane de oameni au căzut în sărăcie extremă și că femeile au pierdut aproximativ 13 milioane de locuri de muncă în comparație cu 2019.

Pe de altă parte, se indică faptul că redresarea economică dintre țări și din interiorul acestora este „inegală”.

Astfel, 700 de milioane de persoane din țările cu venituri mici și medii sunt așteptate să fie în sărăcie extremă până în 2030; și va exista o redresare mult mai lentă în America Latină, Africa subsahariană, Asia Centrală și Orientul Mijlociu.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.