Bill Gates insistă că pandemia se va termina în 2022, dar cu o condiție

Bill Gates insistă că pandemia se va termina în 2022, dar cu o condiție

decembrie 29, 2021 0

Fondatorul Microsoft a anunțat recent anularea vacanței sale de Sărbători și a avertizat asupra noii variante a coronavirusului, printre altele, vorbind deschis despre transferabilitatea sa ridicată.

Creșterea numărului de infecții și creșterea incidenței cumulate la 14 zile la suta de mii de locuitori. Sunt cele două consecințe principale ale variantei Omicron, care a forțat multe țări europene să adopte noi măsuri dure de restricții, pentru a împiedica răspindirea pe scară largă a infectărilor.

Țările lucrează pentru a reduce această tendință ascendentă, atât cu restricții, cât și prin intensificarea ratei de vaccinare, în special prin inocularea dozei de rapel și administrarea vaccinului la populația sub 12 ani.

Despre Ómicron a vorbit și Bill Gates care, prin contul său de Twitter, a făcut o nouă prognoză despre pandemie.

Fondatorul Microsoft a asigurat că pandemia s-ar putea încheia anul viitor, deși pentru aceasta subliniază un aspect decisiv:

„Dacă luăm măsurile potrivite, s-ar putea termina în 2022. Într-o zi se va termina și cu cât ne îngrijim mai bine, cu atât mai devreme va veni acel moment.”

Gates a subliniat viteza cu care se răspândește Omicron și a subliniat rolul critic pe care îl joacă vaccinurile.

„Vaccinurile sunt făcute pentru a preveni oamenii să se îmbolnăvească grav sau să moară din cauza bolii, iar până acum ele și-au făcut treaba bine”, a spus Gates.

În plus, el a scris că valul „ar trebui să dureze mai puțin de trei luni” odată ce varianta Omicron devine cea predominantă într-o țară.

Nu este prima prognoză pe care Bill Gates o face despre pandemie.

Într-o postare pe blogul său, intitulată „Motive pentru optimism după un an dificil”, el a susținut că „suntem puțin mai aproape de normal” și că sfârșitul fazei celei mai acute va avea loc cândva anul viitor.

În noiembrie, tot prin contul său de Twitter, el a asigurat că virusul care provoacă boala COVID-19 va infecta mai puțin decât gripa la jumătatea anului 2022 și că „ne aflăm într-o poziție mult mai bună pentru a crea vaccinuri actualizate, dacă este necesar”.

Avatar
Ionuț Filip
Ionut Filip
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.