Ghinea, acuzat pe un grup USRPLUS că îi consideră ”argați” pe membrii de partid

Ghinea, acuzat pe un grup USRPLUS că îi consideră ”argați” pe membrii de partid

decembrie 29, 2021 3

Cristian Ghinea, un fel de eminență cenușie a USR și considerat de unii omul care influențează deciziile la vârful partidului, are tot mai multe probleme de imagine, atât în interior cât și în exteriorul USR.

După ce USR a plecat de la putere odată cu demiterea Cabinetului Cîțu prin moțiune de cenzură, în USR apar tot mai multe voci care îi acuză la scenă deschisă pe unii lideri că folosesc partidul despotic și pentru interese personale.

Cristian Ghinea este cap de listă, alături de Dan Barna, dar Ghinea este cel mai antipatizat și din cauză că ”are un stil grobian, vorbește mizerabil și arogant”, după cum au declarat surse din USR

Pe grupul  deschis de Facebook, ”Tribuna USRPLUS”, Ghinea este acuzat că îi consideră pe membri USR ”argați”, iar alte opinii consideră că ”USR e o oligarhie” unde au de câștigat doar cei care ocupă funcții, care se folosesc cinic de cei care susțin din convingere ideile clamate de partid în discursurile politice.

Mesaje postate de membri și simpatizanți USR despre liderii partidului

„Mesajul lui Ghinea catre c̶o̶l̶e̶g̶i̶i̶ argatii lui din partid e simplu: putem face ce vrem intern caci oricum in extern suntem perceputi ca singura speranta de schimbare si electoratul reformist tot cu acest partid va vota.”

„USR e o oligarhie. Se mai organizeaza din cand in cand alegeri interne, dar cei care le organizeaza o fac in asa fel incat aproape sigur le castiga tot ei.”

„Pana cand USR nu va fi concurat serios de alte partide reformiste aceste practici nu se vor schimba.

Caci au functionat, functioneaza, aduc putere interna si controlul resurselor (subventie, cotizatii, etc.). Iar pierderile de membri si implicare sunt acceptabile din punctul lor de vedere.”

 

 

Ghinea, agresiv și în USR, și afara lui

Ghinea se află în centrul unui mare scandal după ce actualul ministru al Muncii l-a acuzat că a conceput PNRR cu scopul de a ”drena” bani de la Uniunea Europeană sub formă de consultanță.

Marius Budăi a comentat şi prevederea din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă privind auditul pe legea pensiilor.
”Nu îmi explic de ce avem nevoie de consultanţă de milioane de euro pentru o lege a pensiilor care a fost scrisă de specialiştii din casele de pensii. De ce să nu îi dăm pentru digitalizare, pentru alocaţiile copiilor. De ce să dăm atâţia bani pe consultanţă, numai cei de la USR ştiu”, a spus ministrul Muncii, criticând modul în care fostul ministru Cristian Ghinea a negociat acest plen de redresare.
La aceste acuzații aduse de ministrul Muncii, Cristian Ghinea a răspuns în stilul acuzat chiar de colegii săi din USR, agresiv:
”Să afirmi că eu am pus consultanță în PNRR înseamnă să fii idiot. Au fost cereri de la instituții multe pentru asistență și eu am scos o bună parte dintre ele, o altă parte a fost scoasă de Comisia Europeană. Tocmai, că am limitat asistența tehnică. A rămas doar unde au demonstrat lipsa de capacitate de implementare. Asistența tehnică din PNRR e sub 1%. Comparativ cu fondurile europene clasice unde e 7%. Să afirmi că motivul prezenței acelei finanțări ar fi că să ofer eu consultanță înseamnă să fii și ticălos. Nu există consultanță ca atare. Budăi continuă să demonstreze că este și idiot și ticălos”, a scris Ghinea pe Facebook.
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.