Ghinea, acuzat pe un grup USRPLUS că îi consideră ”argați” pe membrii de partid

Ghinea, acuzat pe un grup USRPLUS că îi consideră ”argați” pe membrii de partid

decembrie 29, 2021 3

Cristian Ghinea, un fel de eminență cenușie a USR și considerat de unii omul care influențează deciziile la vârful partidului, are tot mai multe probleme de imagine, atât în interior cât și în exteriorul USR.

După ce USR a plecat de la putere odată cu demiterea Cabinetului Cîțu prin moțiune de cenzură, în USR apar tot mai multe voci care îi acuză la scenă deschisă pe unii lideri că folosesc partidul despotic și pentru interese personale.

Cristian Ghinea este cap de listă, alături de Dan Barna, dar Ghinea este cel mai antipatizat și din cauză că ”are un stil grobian, vorbește mizerabil și arogant”, după cum au declarat surse din USR

Pe grupul  deschis de Facebook, ”Tribuna USRPLUS”, Ghinea este acuzat că îi consideră pe membri USR ”argați”, iar alte opinii consideră că ”USR e o oligarhie” unde au de câștigat doar cei care ocupă funcții, care se folosesc cinic de cei care susțin din convingere ideile clamate de partid în discursurile politice.

Mesaje postate de membri și simpatizanți USR despre liderii partidului

„Mesajul lui Ghinea catre c̶o̶l̶e̶g̶i̶i̶ argatii lui din partid e simplu: putem face ce vrem intern caci oricum in extern suntem perceputi ca singura speranta de schimbare si electoratul reformist tot cu acest partid va vota.”

„USR e o oligarhie. Se mai organizeaza din cand in cand alegeri interne, dar cei care le organizeaza o fac in asa fel incat aproape sigur le castiga tot ei.”

„Pana cand USR nu va fi concurat serios de alte partide reformiste aceste practici nu se vor schimba.

Caci au functionat, functioneaza, aduc putere interna si controlul resurselor (subventie, cotizatii, etc.). Iar pierderile de membri si implicare sunt acceptabile din punctul lor de vedere.”

 

 

Ghinea, agresiv și în USR, și afara lui

Ghinea se află în centrul unui mare scandal după ce actualul ministru al Muncii l-a acuzat că a conceput PNRR cu scopul de a ”drena” bani de la Uniunea Europeană sub formă de consultanță.

Marius Budăi a comentat şi prevederea din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă privind auditul pe legea pensiilor.
”Nu îmi explic de ce avem nevoie de consultanţă de milioane de euro pentru o lege a pensiilor care a fost scrisă de specialiştii din casele de pensii. De ce să nu îi dăm pentru digitalizare, pentru alocaţiile copiilor. De ce să dăm atâţia bani pe consultanţă, numai cei de la USR ştiu”, a spus ministrul Muncii, criticând modul în care fostul ministru Cristian Ghinea a negociat acest plen de redresare.
La aceste acuzații aduse de ministrul Muncii, Cristian Ghinea a răspuns în stilul acuzat chiar de colegii săi din USR, agresiv:
”Să afirmi că eu am pus consultanță în PNRR înseamnă să fii idiot. Au fost cereri de la instituții multe pentru asistență și eu am scos o bună parte dintre ele, o altă parte a fost scoasă de Comisia Europeană. Tocmai, că am limitat asistența tehnică. A rămas doar unde au demonstrat lipsa de capacitate de implementare. Asistența tehnică din PNRR e sub 1%. Comparativ cu fondurile europene clasice unde e 7%. Să afirmi că motivul prezenței acelei finanțări ar fi că să ofer eu consultanță înseamnă să fii și ticălos. Nu există consultanță ca atare. Budăi continuă să demonstreze că este și idiot și ticălos”, a scris Ghinea pe Facebook.
Avatar
VoxPublica
VoxPublica
3 comments on “Ghinea, acuzat pe un grup USRPLUS că îi consideră ”argați” pe membrii de partid
 1. Avatar

  Dunn

  Partidul „Marilor Sperante” devine „Un Pod prea Indepartat”.

  – Noaptea cutitelor lungi? Isi executa Ciolos competitorii?

  Ce distractive sunt mizeriile astea partinice. Nu acuza nimeni ce spune si ce face Ghinea ci se acuza stilul lui Ghinea. Ihm…

  Armand e deja istorie, prea mare lucru nu mai poate face la S1. Drula a fost prea vizibil ca sa fie usor de ucis, se asteapta sa-l mai uite lumea. Ghinea e urmatorul pe lista. Evident Barna nu conteaza demult.

  Lucratura de baba comunista. Sau ciolosiste. Cum va place… stimati useristi? V-au ars astia din sondaje si analize. Pacat. Prostia e pacatul capital in politica.

  decembrie 29, 2021 Reply
 2. Avatar

  Alexandru

  Am mizat pe tinerii scoliti, crezand ca-s dornici sa schimbe vechile naravuri ale unei „clase politice de adunatura”. Numai ca , acestia ( nu toti)s-au dovedit a fi mai stilati in aroganta,mai subtili in smecherie si in discurs. Regret ptr. dezamagirile aduse asteptarilor mele.

  decembrie 30, 2021 Reply
 3. Avatar

  Dunn

  Credeti-ma, am vazut de nenumarate ori porcaria asta. Cand unul vrea si poate (Ghinea) seful (Ciolos) da comanda unui imbecil (postacul in discutie) sa arunce acuzatia de aroganta, dispret, erori inchipuite, sidrom mesia, etc.

  Asta e magarie marca Ciolos. Asta e agent acoperit pus sa distruga faramele astea de partide mai mult sau mai putin de dreapta. E a doua oara cand ii reuseste.

  Individul este extrem de periculos, iar prostalaii usereului s-au lasat fraieriti, ca daca ies de la guvernare vor castiga alegerile in 2024. Ciolos e mai periculos decat Ciolacu, Simion si Sosoaca la un loc.

  Nu Ghinea e problema ci killerul politic Ciolos.

  decembrie 31, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.