Birchal, verdict ”Ciumă”: ”Azi, Ciordache are rang de ministru, Tudorel e avocatul lui Tăriceanu și Dăncilă a ajuns la BNR”

Birchal, verdict ”Ciumă”: ”Azi, Ciordache are rang de ministru, Tudorel e avocatul lui Tăriceanu și Dăncilă a ajuns la BNR”

mai 18, 2021 1

Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a decis marți că este de competența autorităților naționale din România să decidă dacă înființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților (SIIJ), zisă și ”SS-Gestapo”, respectă cererile de independență, potrivit unui comunicat al Curții.

Ana Birchal, fost ministru al Justiției, a calificat decizia drept ”istorică”, dar consideră că vine într-un moment când în România se petrec lucruri pe dos:

”Azi cand CJUE da o decizie importanta Iordache e la Consiliul Legislativ cu rang de ministru, Tudorel Toader il apara pe Tariceanu, iar Dancila este consilier la BNR pentru integrarea în zona Euro! Să nu ne plictisim, nu?”, a scris Birchall, ironic, pe Facebook.

Ea a explicat anterior de ce decizia CJUE este una capitală.

Analiza Anei Birchall despre decizia CJUE care permite deființarea SS-Gestapo

Regret ca stric petrecerea unora dar adevarul este ca Decizia CJUE de astazi este cu adevarat o decizie istorica! Analiza scurta:
In realitate, prin raspunsul dat in ultimul paragraf cu privire la SUPREMATIA dreptului Uniunii Europene, Curtea acorda competenta instantelor nationale de a verifica conformitatea deciziei de aplicare a MCV-ului si in cadrul acestei verificari sa inlature deciziile CCR si normele legale interne daca intra in contradictie cu Decizia MCV. Cu alte cuvinte, un judecator din Romania POATE inlatura deciziile CCR si normele legale interne daca nu sunt in conformitate cu decizia MCV, Curtea spunand negru pe alb că reglementarea națională în discuție nu poate avea ca
efect nerespectarea obligațiilor specifice care îi revin României în temeiul Deciziei 2006/928 în domeniul luptei împotriva corupției!
Mai mult, in urma deciziei de astazi instantele de judecata pot anula actele SIIJ.
De asemenea, actele efectuate de domnul Netejoru de la Inspectia Judiciara sunt NULE!
Regret ca stric petrecerea si celor certati cu legea care s-au bucurat ca au beneficiat de decizia CCR privind eliminarea probelorobtinute de o anumita institutie! Desi nu este in decizia de astazi acest principiu se va regasi mai mult ca sigur si in cadrul celorlalte cauze care se afla pe rolul CJUE probe SRI, completul de 5 judecatori de la ICCJ etc.
P.S. O mentiune importanta, hotararea de azi este aplicabila numai pentru tarile care mai au MCV! Share, sa se stie adevarul!
Paragraful cheie din decizia CJUE:
Principiul supremației dreptului Uniunii
„Într-o a cincea etapă, Curtea statuează că principiul supremației dreptului Uniunii se opune unei reglementări naționale de rang constituțional care privează o instanță inferioară de dreptul de a lăsa neaplicată din oficiu o dispoziție națională care intră în domeniul de aplicare al Deciziei 2006/928 și care este contrară dreptului Uniunii. Curtea amintește că, potrivit unei jurisprudențe consacrate, efectele asociate principiului supremației dreptului Uniunii se impun tuturor organelor unui stat membru, fără ca dispozițiile interne aferente repartizării competențelor judiciare, inclusiv de ordin constituțional, să poată împiedica acest lucru. Amintind de asemenea că instanțele naționale sunt obligate, în măsura posibilului, să dea dreptului intern o interpretare conformă cu cerințele dreptului Uniunii sau să lase neaplicată din oficiu orice dispoziție contrară a legislației naționale care nu ar putea face obiectul unei astfel de interpretări conforme, Curtea constată că, în cazul unei încălcări dovedite a Tratatului UE sau a Deciziei 2006/928, principiul supremației dreptului Uniunii impune instanței de trimitere să lase neaplicate dispozițiile în cauză, indiferent dacă acestea sunt de origine legislativă sau constituțională.”

 

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
One thought on “Birchal, verdict ”Ciumă”: ”Azi, Ciordache are rang de ministru, Tudorel e avocatul lui Tăriceanu și Dăncilă a ajuns la BNR”
  1. Avatar

    Cristi

    Corect.

    mai 18, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.