Blaturi politice.

octombrie 23, 2009 0

Ca unul care trăiește pe lângă fotbal pot sa vă spun că sunt destul de familiarizat cu noțiunea de …blat. Chiar dacă nu am avut niciodată probe concludente am mirosit aranjamentele, le-am trăit, le-am comentat și chiar am asistat la diversele declarații, post-factum, ale unor președinți care desemnau câștigătoarea în birourile luxuoase. Nu s-au luat măsuri pentru că oamenii care conduc fotbalul românesc reclamau lipsa dovezilor. Dar poate că și ei au fost complici… Însă publicul nu mai poate fi păcălit pentru că s-a maturizat, s-a mai cizelat și, poate cel mai important, s-a săturat de mârșăviile astea. Oamenii simpli nu au însă instrumente, dar huiduie, fluieră și condamnă.
Blaturile sunt nocive. Nu la cele de tort mă refer… Rezultatele din Europa League sunt grăitoare. Doar Unirea ține steagul sus în Champions League și asta pentru că e un club organizat, corect, cu un președinte care stă departe de mașinațiuni și cu un antrenor care confirmă. Când câștigi facil în campionatul intern ai o imagine deformată a valorii. Iar Galata, Fener, Sparta și Anderlecht ne-au aplicat corecția cuvenită.
Și mai urâte sunt blaturile politice! Ceea ce trăiesc românii în aceste zile îți întoarce stomacul pe dos, iar greața asta durează de ceva timp. Ultimul exemplu: 3 oameni ai PSD-ului anunță susținerea lui Traian Băsescu. Iordănescu, Oprea și Onțanu. Greu de înțeles cum oameni cu doctrină de stânga intră în Parlament (nu e cazul domnului Onțanu) cu aceste convingeri și peste un an incep brusc să simtă de dreapta… Dar mă rog. E alegerea domniilor lor. Însă vine și răsplata. Toți sunt avansați în grad de președintele Băsescu, la o zi după ce au dezartat ideologic din PSD. Mai mult, Traian Băsescu spune azi că gestul nu este decât unul simbolic și de respect. Domnule președinte să fim serioși!!! Dați-mi voie să nu vă cred! Nu ne mai puteți păcăli la infinit. Chiar dacă simbolic acești oameni nu au nici un avantaj, pragmatic ați mai gasit 2 voturi PRO în Parlament pentru partidul care vă susține candidatura! Mai ales acum când propuneți un nou prim-ministru.
E revoltător ceea ce se petrece în politica românească. Eu unul sunt scârbit. Am totuși două întrebări: 1. Dacă oamenii ăștia nu anunțau susținerea domnului Băsescu mai erau avansați? 2. Dacă președintele Băsescu este sigur de victorie pe 6 decembrie de ce nu a mai așteptat până atunci? Era mult mai elegant și mai decent. Dar cine stie, poate nu mai este atât de sigur…

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.