…blogul care arata cu degetul

februarie 25, 2009 0

…va marturisesc ca n-auzisem de Radu Neag pana acum cateva zile, cand am picat peste interviul cu prefectul de Cluj, doctorul Stamatian (veti mai auzi de el, cu siguranta). Evident, nu-i stiam nici blogul. L-am citit in diagonala  astazi, din curiozitate, doar pentru a constata ca mai ofera, generos, un subiect cat se poate de serios. Cititi mai jos:
Nota: Nicoara, pentru necunoscatori, e liderul PNL Cluj si perdantul oricarei curse electorale din ultima vreme dupa ce a condus, sub guvernul Tariceanu, CJ Cluj.
Interesant este faptul ca, potrivit lui Nicoara, in buget nu sunt cuprinse si proiectele de investitii in ceea ce priveste promisiunile de campanie ale primarului municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu. Seful echipei liberale de la Cluj a spus ca nu exista o suma alocata de la bugetul de stat filarmonicii, spitalului de urgenta, stadionului, aeroportului, in mare, niciunuia dintre proiectele promise de Apostu pe vremea cand dadea mana cu Boc in afise.
In urma cu cateva zile, contactandu-l pe Sorin Apostu, am aflat ca parerea sa despre castigarea alegerilor pe plan local tine de proiectele demarate de Boc & Co., pe care si le-a atribuit in campanie:
Care credeti ca este motivul pentru care majoritatea clujenilor v-au acordat votul?
Eu am pornit in campanie altfel decat restul candidatilor la functia de primar. Majoritatea proiectelor promise de mine erau deja incepute, iar oamenii au vazut concret ca am inceput sa facem si ca intradevar se face. Vreau sa va spun ca nu sunt promisiuni electorale si aici ma refer la filarmonica, centuri ocolitoare, spital de urgenta, stadion, aeroport si restul. Cu acestea am candidat si mi-am propus ca acestea sa le duc la bun sfarsit.
De precizat e faptul ca majoritatea proiectelor amintite de primar tin de Guvern si nu de primarie. Mai mult decat atat, cele de mai sus sunt demarate de Emil Boc, pe vremea cand era primar, astfel Apostu nu face altceva decat sa duca mai departe “harul” premierului.
La fel ca prefectul Clujului, Florin Stamatian, cand a venit vorba de initiative personale in ceea ce priveste viitoarele proiecte pentru oras/judet, Apostu a spus “nu stiu“.
http://www.raduneag.com/2009/02/22/minciunile-de-campanie-ale-lui-apostu/
Booon. Asta era postarea, asta era acuzatia. Daca e sa ne luam dupa ultimele postari, am putea banui ca Radu e „antipatizant” PD-L. Poate ca e. Nu ma intereseaza. Ceea ce ma intereseaza e ca, pentru un tanar ziarist, dovedeste o abilitate particulara de a „mirosi” subiecte. (Sau poate in Cluj le stie toata lumea, si nimeni nu le baga in seama – se poate si asta. Majoritatea stirilor sunt … cum sunt.) E inca „boboc”. Mai da cu bata in balta si se mai lasa furat de val. Dar tineretea e un defect care se corecteaza cu varsta. Blazarea, mai putin.
Daca se opreste, insa, aici, nu ramane cu nimic. Acuzatii din partea oponentilor politici se aduc destule. Asta nu demonstreaza nimic, dar (intamplator) iata una lesne de verificat. Iar daca se verifica, e si mai lesne de intrebat „de ce?” „Cum va explicati?” Poate exista explicatii viabile, poate ca nu. Pana nu intrebam si nu ni se raspunde n-avem decat a face speculatii inutile. Nu presa, ci bloguri.
Repet – nu e vorba de partizanate politice: daca X spune despre Y ca… presa e datoare sa verifice si sa mearga pana la capatul informatiei. Daca e presa.
Iata inca o piuneza pe scaunul presei clujene de care ma simt in continuare atasat sufleteste. Bate saua sa priceapa iapa.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.