Broaste pentru PD-L. O sugestie

ianuarie 29, 2009 0

Cum sa inghiti broastele – mai ales dupa ce ai ales sa mergi mergi alaturi de PSD – ramine o tema deschisa pentru PD-L.
Au fost mai multe semnale in legatura cu preocupari pedeliste de acest tip.
Ioan Oltean, de pilda: „In politica am trecut de atatea ori prin momente in care am inghitit broasca si am facut treaba pe care a trebuit sa o fac. Probabil ca voi inghiti si un broscoi acum daca va trebui, dar asa este in politica. Daca trebuie sa inghit un broscoi pentru ca judetului Bistrita-Nasaud sa-i fie bine, o sa-l inghit. Cu siguranta ca este raios, cel mai raios dintre toti broscoii”.
Din alta zona – de pe „centura auxiliara” a PD-L – Traian Ungureanu, ingrijorat: „Da, ştim că în politică trebuie să înghiţi broaşte. Dar meniul are o limită. Am comandat broaşte, nu broaşte ţestoase!
Sever Voinescu, diplomat si ferm: „Eu nu cred deloc că trebuie să mănînci broaşte rîioase în politică decît dacă, din întîmplare, chiar îţi plac broaştele rîioase. De altfel, celebra vorbă a lui Maniu e citată eronat cu vinovăţie. Ea spune că un om politic trebuie să fie în stare să mănînce broaşte rîioase pe burta goală, dis-de-dimineaţă, şi nu că trebuie să le şi mănînce. În gene­ral, parte a codului civilizaţiei noastre este şi interdicţia de a face multe lucruri de care sîntem în stare. Aşa şi cu broasca rîioasă. E important să fii în stare să o mănînci. Dar nu trebuie să o mănînci. Dacă o găseşti delicioasă, desigur, e altceva. Poftă bună!”
Parafraze:
Broaste, nu vorbe! Ei cu ei, noi cu broastele! Pun totul pe o singura broasca! PD-L: tine cu broastele!
E, fara nici un dubiu, o tema importanta.
Am si eu o sugestie. De fapt, intermediez o sugestie – primita de la un tinar simpatizant pedelist. Ea tine, daca vreti, de modul de asezare a broastelor pe un platou. Poate ca e o idee care ii va inspira pe cei mai mofturosi din PD-L. A inghiti broaste e si o chestiune de stil 🙂
broaste-bune

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.