CA al SRTV nu prea poate sa demita preşedintele. Observatii la costurile emisiunilor TVR

martie 18, 2007 0

Am citit si eu postul lui Comanescu, cum că CA vrea să-l demită pe Giurgiu. Numai că nu prea se poate legal. Am citit frumos cu ochi amatoristic, nu sînt jurist, nu am exerciţiu în domeniu, legea, dar n-am găsit nicăieri această posibilitate. Citez:

Comisiile permanente de specialitate, reunite, ale celor două Camere pot propune, cu votul majorităţii membrilor plenului Parlamentului, demiterea oricărui membru al consiliului de administraţie, a cărui activitate este necorespunzătoare. Parlamentul decide prin votul majorităţii. Locul devenit vacant în acest mod sau din orice alt motiv se ocupă de către supleantul titularului. (art20, paragraful3).

Numai Parlamentul decide demiterea şefului TVR care e implicit şi membru al CA. Nu sînt specialist şi legile din România nu sînt făcute pentru cetăţeanul de rînd. Deci totul e posibil.
Observatii costuri
In Cotidianul de vineri au fost reproduse datele de pe un document intern TVR in ce priveste costurile productiilor romanesti. Un articol intr-un ziar nu permite nuantari. Dar le fac aici, dupa ce am primit diverse reactii comentarii la un material care relateaza perfect, fara partiprisuri, niste costuri.
1. Cite editii „Surprize, surprize” avem? 53 de editii pe an pare cam mult. Se poate ca aici sa fi fost numarate mai multe segemente intr-unul singur. Emisiunea avea cind doua, cind trei parti, nu mai stiu exact, pentru mai multa publicitate – o mai fi fost si vreo editie speciala mai scurta si de aceea a iesit numarul impar. Cert e ca s-ar putea sa fi fost considerate emisiuni separate. Asta ar putea fi o explciatie
2. Comparatia cu serialul La Urgenta. Surprize este o emisiune care rezulta in urma unui parteneriat TVR-Lazarov. Deci pe linga acele costuri mai vine un aport consistent din resursele TVR. Rezulta costuri mai mari. La Urgenta era o productie livrata la cheie de o casa de productie independenta. toate costurile apartineau acesteia din urma.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.