Cadoul ”Big-Pharma” de Sărbători pentru antivacciniști: pastila anti-COVID

Cadoul ”Big-Pharma” de Sărbători pentru antivacciniști: pastila anti-COVID

decembrie 16, 2021 0
Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat utilizarea în caz de urgență în Uniunea Europeană a pastilei anti-Covid de la Pfizer, care nu a primit încă autorizație completă de introducere pe piață, relatează AFP.
„Medicamentul, care nu este încă autorizat în UE, poate fi utilizat pentru a trata adulții cu Covid-19 care nu au nevoie de oxigen suplimentar și care prezintă un risc crescut de a dezvolta o formă severă a bolii”, a spus EMA într-un comunicat.
„EMA a emis acest aviz pentru a sprijini autoritățile naționale care pot decide cu privire la o posibilă utilizare timpurie a medicamentului”, în condițiile în care continentul se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri.
Gigantul farmaceutic a anunțat la începutul acestei săptămâni că pilula sa anti-Covid a redus spitalizările și decesele la persoanele cu risc cu aproape 90% atunci când aceasta este luată în primele zile după apariția simptomelor.
Pastila, denumită Paxlovid, ar trebui să rămână eficientă împotriva Omicron conform testelor de laborator, a mai anunțat Pfizer.
Recomandarea EMA se bazează pe rezultatele intermediare ale studiului principal la pacienții care nu sunt spitalizați și care nu sunt vaccinați care se confruntă cu boală simptomatică, dar care prezentau riscul de a dezvolta o formă severă a bolii.
Sursa: Hotnews
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.