Caramitru: ”Demiterea lui Vlad a venit de la Klaus. USRPLUS joacă la rupere, îl vrea pe Orban în locul lui Cîțu”

Caramitru: ”Demiterea lui Vlad a venit de la Klaus. USRPLUS joacă la rupere, îl vrea pe Orban în locul lui Cîțu”

aprilie 19, 2021 1

Analistul Andrei Caramitru a postat pe pagina sa de socializare o radiografie a crizei actuale dintre USRPLUS și PNL provocate odată cu demiterea lui Vlad Voiculescu de către premierul Florin Cîțu.

”Demiterea lui Vlad a venit cel mai probabil nu de la Cîțu, ci de la Klaus. Ca să aplaneze nervii din sistem si sa demonstreze ca nimeni nu poate mișcă în front in țara asta. Mesaj cheie – ăsta”, scrie Caramitru pe Facebook.
Potrivit acestuia, USRPLUS are acum un plan ”la rupere”: Orban în locul lui Cîțu, pentru a-l scoate pe președintele României de la butoanele puterii și ale jocurilor de culise.
Acum USRPLUS joaca la rupere. Îl vor de fapt pe Orban ca prim ministru. Ce înseamnă asta? Ca vor sa îl elimine pe Iohannis din ecuația puterii. Subit menționează “epoletii” deci serviciile. Cu Orban la Palatul Victoria si cu susținere full de la USRPLUS – Iohannis ar rămâne total izolat. Fără nici o influență.
Va accepta Klaus asta? Nu. Cred ca prefera un guvern minoritar Citu cu susținere de la Ciolacu, care e de-al lui, răspunde frumos la comenzi. Problema e ca – in situatia asta – PNL va muri lent”, crede analistul.

Analiza lui Andrei Caramitru despre criza actuală cin coaliția de la putere

”Criza politica. Dedesubturi.
E o problema simpla. Cine are puterea in Romania in următorii 3 ani? Aici e lupta.
– pana acum câteva săptămâni, era așa. Orban izolat de toată lumea in special de Cotroceni. Citu susținut si ghidat 100% de Cotroceni. USRPLUS îl susținea pe Citu si era aliniat cu Iohannis.
– Ceva însă s-a întâmplat. Ceva grav. Voiculescu a dat cifrele cu vaccinarea specialilor si a celor cu epoleți. Imediat după – reacția a fost absolut brutala. Atac mediatic extrem. PSD PNL AUR au sărit toți, la fel, la beregata. Mai mult – corp de control, DIICOT. Tot tacâmul.
– Demiterea lui Vlad a venit cel mai probabil nu de la Citu, ci de la Klaus. Ca să aplaneze nervii din sistem si sa demonstreze ca nimeni nu poate mișcă în front in țara asta. Mesaj cheie ăsta.
– Însă riscul deciziei este extrem. Citu era susținut de Cotroceni si USRPLUS – cam atât de fapt. Sa dai afara pe unul din cei mai importanți oameni din al doilea pol de putere al primului ministru e o nebunie.îți distrugi construcția. Si totuși au făcut-o
– Acum USRPLUS joaca la rupere. Îl vor de fapt pe Orban ca prim ministru. Ce înseamnă asta? Ca vor sa îl elimine pe Iohannis din ecuația puterii. Subit menționează “epoletii” deci serviciile. Cu Orban la Palatul Victoria si cu susținere full de la USRPLUS – Iohannis ar rămâne total izolat. Fără nici o influență.
– Va accepta Klaus asta? Nu. Cred ca prefera un guvern minoritar Citu cu susținere de la Ciolacu, care e de-al lui, răspunde frumos la comenzi. Problema e ca – in situatia asta – PNL va muri lent. Nu poate supraviețui fiind acuzat de toți ceilalți, cu un prim ministru rănit atât de rău. E imposibil. USRPLUS si AUR ar crește in timp, mult. Pentru 2024 e un risc mare pentru ei. Care însă e rezolvabil printr-un plan deja făcut. USL 2 după alegeri. Pentru stabilitate si normalitate. Jos cu sexomarxiștii USR si cu extremiștii AUR. Țara are nevoie de stabilitate, de calm. Ciolacu prim ministru. Geoană sau Rafila Presedinte. PNL ajuta si mai are câțiva miniștri. E ok.
Complicata treaba. Problema e ca nu are nimic de a face cu reforma, cu interesul nostru pana la urmă. E un balamuc politicianist. Ca de obicei. Si oricum – exista o regula – in țara asta nu te pui cu cei din umbra care au de fapt puterea. Că ți-o iei de nu te vezi. Deci nu ii văd bine pe Barna si Ciolos si Vlad. Doamne ferește.
Eu oricum – nu am treaba cu nimeni. I dont care. Nu știu cine e bun sau rău in ecuația asta. Sau dacă exista cineva “bun” – cel mai probabil nu. Doar ma declar absolut dezgustat de situație. Mi se pare o mare mizerie. Țara are alte probleme – mari, nu astea. Ar trebui sa le fie la toți rușine.”
Într-o postare ulterioară, Andrei Caramitru spune că și Vlad Voiculescu, și Florin Cîțu sunt oameni de ispravă, pe care îi știe personal.
”Eu ii cunosc și ii apreciez foarte mult și pe Citu și pe Voiculescu. Amândoi sunt foarte ok – sunt ce trebuie. Problema nu e la ei. Fiecare dintre ei a ascultat probabil de niște ticăloși care i-au sfătuit sa ia decizii proaste. Ca să îi vulnerabilizeze și sa scape de ei. De amândoi. Sper sa înțeleagă fiecare dintre ei ca NU e bine sa asculți de “prieteni”. Ci sa gândești singur. Și sa planifici câțiva pasi in față. Amândoi încă mai au o șansă, poate. Sa o folosească.
Atât am de spus.”
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.