Rareș Bogdan îl ”ia la rangă” pe ministrul Drulă după ce acesta l-a făcut ”zombie” pe Cîțu

Rareș Bogdan îl ”ia la rangă” pe ministrul Drulă după ce acesta l-a făcut ”zombie” pe Cîțu

aprilie 19, 2021 0

Premierul Cîțu a anunțat ieri că nu-l va sancționa în niciun fel pe ministrul Transporturilor după ce acesta a comis un gest fără precedent în Uniunea Europeană: și-a jignit în public propriul prim-ministru, numindu-l ”zoombie”.

Cîțu a făcut precizarea după ce Ludovic Orban, președintele PNL, a transmis foarte tranșant că un ministru care își atacă șeful de Guvern trebuie să plece.

  • ”Pot să îi asigur pe membrii cabinetului că voi face o evaluare corectă, nu pe baza a ceea ce spun (…) Nu îi voi evalua pe baza opiniilor”.

Dar în timp de Florin Cîțu pare să-l fi iertat pe Cătălin Drulă pentru derapajul său de limbaj, nu același lucru face ” numărul 2” din PNL, Rareș Bogdan.

„Am văzut declarația lui Cătălin Drulă, e un ministru bun, dar uneori își uită ranga în mână. 

A făcut bine ce a făcut la metrou, dar sunt convins că își lasă ranga la ușă și că ne vom înțelege bine cu Cătălin.

Prerogativa premierului e că el el garantează pentru miniștri și nu îi putem impune că dacă un ministru nu îl satisface din punct de vedere al aplicării programului de guvernare să nu îl schimbe„, a spus prim-vicepreședintele PNL.

Referindu-se la intervenția cu o rangă, Rareș Bogdan a făcut o paralelă la reacția pe care Cătălin Drulă a avut-o în cazul conflictului privind demolarea spațiilor comerciale de la metrou: „Un cartel se destructurează cu ranga”.

„Nu cedăm, nu îl schimbăm pe Florin Cîțu. Nu dăm alt minister, nu dăm nicio agenție guvernamentală în plus față de ce s-a negociat.  Nu vă pot spune că în seară asta după coaliție va ieși fum alb. Probabil ambele partide se vor păstra pe poziții de forță, dar pot să vă garantez că până mâine lucrurile se vor încheia și vom merge mai departe în aceeași formulă”, a adăugat Rareș Bogdan.

Avatar
Ionuț Filip
Ionut Filip
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.